Notícies

Navigation Bar

L’Ajuntament comença a repartir porta per porta mascaretes a les persones majors de 65 anys

A Premià de Dalt viuen més de 1.900 persones d’aquesta franja d’edat

Above Content Body

Content Core

L’Ajuntament de Premià de Dalt comença avui 12 d’abril de 2020 el repartiment de mascaretes comprades per a les persones de més de 65 anys veïnes del municipi, com a protecció per evitar la infecció per COVID-19. Concretament, es lliura un sobre que conté la mascareta, guants i els números de telèfon de Serveis Socials i el d’Assistència per atendre persones vulnerables que necessiten suport. Com explica l’alcalde, Josep Triadó, “primer les persones voluntàries vam repartir mascaretes casolanes entre els comerciants per a protegir-se i protegir els clients, unes mascaretes que havien confeccionat veïns i veïnes de forma solidària”, i afegeix, “ara anem més enllà des de l'Ajuntament per a protegir la nostra gent gran que és la de major risc a contagiar-se de Coronavirus”.

Persones voluntàriws tocaran el timbre dels domicilis amb persones majors de 65 anys i se'n deixarà una unitat per a cada persona gran amb les instruccions de quan utilitzar-la, sense mantenir contacte entre la persona repartidora i la receptora. Aquesta mascareta és la que s'ha d'utilitzar per sortir al carrer en els supòsits que estableix la llei: anar a comprar aliments, medicaments o treure diners, principalment. L'Ajuntament, insisteix que el seu és ús només per quan sigui estrictament necessari, i que la millor mesura per frenar el contagi és quedar-se a casa i seguir tots els consells d'higiene que s'han anat difonent aquests dies.

Per tot això, des del Consistori es recorda que les persones de risc o vulnerables tenen a la seva disposició els Serveis Municipals per a fer les seves compres o treure a passejar el seu gos i així evitar sortir a casa trucant al 673 037 014.

Cal recordar que les mascaretes no substitueixen el confinament decretat per l’estat d’alarma i la situació d’emergència sanitària, per tant, cal primer quedar-nos a casa i en cas de sortir, mantenir el distanciament social.

Important: Si sou una persona major de 65 anys i no rebeu la mascareta, o bé teniu alguna patologia i sou persona d'alt risc i menor de 65 anys, poseu-vos també en contacte amb el telèfon 673 037 014 i us en farem arribar una.

Des de l'Ajuntament agraïm la tasca solidària de totes aquelles persones que han cosit mascaretes casolanes i solidàries per a repartir-les entre establiments i població. Moltes gràcies!

 

Desinfecció de la via pública i edificis

D’altra banda, l’Ajuntament continua amb les actuacions de desinfecció dels carres, places i mobiliari urbà per tractar d’eliminar possibles restes de COVID19. El consistori ha contractat la desinfecció professional amb ozó dels edificis d’ús públic i ja s’ha actuat a l’Ajuntament i a l’edifici de la plaça de la Vila, Escoles Bressol, Associació de la Gent Gran i Casal d’Avis Santa Anna, Espai Can Figueres, Serveis Socials i Centre de Formació Permanent, Espai Respir i a la nau de la Brigada Municipal. També es desinfectaran l’Escola Marià Manent i l’Escola Sant Anna abans de reprendre el curs presencial, malgrat que el servei de neteja ordinari ja està fent una neteja a fons.

 

Below Content Viewlet

Document Actions