Notícies

Navigation Bar

Inversions extraordinàries de 2,7M d’euros, el tema principal del Ple del mes d’abril

Dilluns 16 d’abril es va celebrar un nou ple amb 20 punts a l’ordre del dia, incloses les preguntes que presenten els grups de l’oposició al Govern

Above Content Body

Content Core

Noves i inesperades inversions que suposen 1,5 vegades les inversions previstes en el Pressupost Municipal, van ser el tema destacat del ple ordinari del mes d’abril. El regidor d’Hisenda, Alejandro Costa Urigoitia, va explicar d’on provenien, “de l’augment de l’activitat urbanística (+180% d’impostos de construcció i llicències urbanístiques) i de la liquidació del Pla de Barris per part de la Generalitat de Catalunya”. Tot plegat doncs suposa un paquet important d’inversions extraordinàries per un valor de 2,7 milions d’euros que es destinaran íntegrament a tres àmbits concrets: la renovació de l’entorn urbà, la consolidació de l’anella esportiva i la millora dels equipaments municipals. L’aprovació d’aquesta modificació de pressupost, la quarta, es va aprovar amb 15 vots a favor del Govern i Crida Premià de Dalt, i 2 abstencions, del PP, defensades pel regidor Pedro Bailón per manca d’informació al respecte.

En el ple també van prosperar dues propostes del Govern per a posar els noms de Maria Masriera i Cisa, i Pere Cisa i Cisa a dos nous carrers del sector La Cisa que s’està urbanitzant. En aquesta ocasió, només La Crida va votar en contra argumentant que rebutgen la urbanització d’aquest entorn i a més qualificant d’estrany que la Comissió d’Honors i Distincions hagués validat aquesta proposta quan el seu grup n’ha fet altres que no han obtingut resposta.

En l’apartat de mocions, els grups del PDeCAT, ERC i Crida van presentar-ne una de forma conjunta per l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica  i autoritària de l’Estat espanyol. La moció es va aprovar amb els seus vots (12) i els 3 del PSC, mentre que el PP (2) va votar en contra tot demanant que “deixin de parlar de dictaduram presos polítics i exiliats quan es tracta de fugats”.

També es va aprovar amb el mateix sentit dels vots (15 a favor de PDeCAT, ERC, PSC i Crida i 2 en contra del PP) la moció d’adhesió a la plataforma “No callarem”. Es tracta d’una plataforma transversal i plural de ciutadans, col·lectius i entitats que treballen plegades en defensa pel dret a la llibertat d’expressió, considerat aquest com a dret fonamental dintre una democràcia, que es va fundar el març de 2017 com a resposta davant l’amenaça a un retrocés dels límits de la llibertat d’expressió.

La moció que va presentar la Crida contra la criminalització dels CDR no va properar perquè només va rebre els 2 vots dels seus regidors i 1 abstenció de la regidora Emma Escolano d’ERC. Tanmateix, PDeCAT i ERC van presentar una moció d’urgència de denúncia de la criminalització dels CDR per part de l’Estat espanyol que coincidia amb la presentada al Parlament de Catalunya per Junts x CAT, ERC i la CUP. Aquesta moció es va aprovar amb 15 vots a favor (PDeCAT, ERC, PSC i Crida) i 2 vots en contra.

No van prosperar les mocions de la Crida per a la creació dels Consells de Barri i Consell de Joves, entenent el Govern (PDeCAT, ERC i PSC) que tot just comença a caminar el Consell de Poble i que se n’ha de veure l’evolució abans de crear altres grups de participació.

En l’apartat de preguntes, el Partit Popular en va formular 6, sobre la qualitat de l’aigua de l’aixeta, voreres a Puig de Pedra, camp de futbol, biblioteca i pàgina web, mentre qye Crida Premià de Dalt va preguntar al govern sobre els usos de l’antic Ajuntament i les sol·licituds presentades sobre els honors i distincions.

Below Content Viewlet

Document Actions