Notícies

Navigation Bar

Gust estrany a l'aigua de boca

L’ACA ha potenciat en les últimes setmanes l'ús d’aigua dessalinitzada a conseqüència de la situació dels embassaments d'aigua a les conques internes.

Above Content Body

Content Core

Persones veïnes de diverses zones de Premià de Dalt van posar en avís a l'Ajuntament que les darreres setmanes trobaven un gust diferent i de clor a l'aigua de l'aixeta. Aquest nou gust té a veure amb la nova procedència de l’aigua que es consumeix al municipi. Abans procedia en la seva totalitat del riu Ter, mentre que des de primers de març se subministra el 50% aigua del Ter i el 50% aigua de la Planta Dessalinitzadora de Tordera. Tot i el gust canviant, l'aigua té totes les garanties sanitàries ja que la que resulta del procés de dessalinització té una qualitat molt elevada i bon gust. Fins i tot es considera que és millor que l'aigua que surt de les depuradores.

Aquests canvis en l'origen de l'aigua de l’aixeta és temporal ja que l’Agència Catalana de l’Aigua ha potenciat les darreres setmanes l'ús d’aigua dessalinitzada per a compensar el descens de les reserves als embassaments de les conques internes. L'objectiu d'activar aquestes plantes és reduir el descens de les reserves. Així que l’empresa que gestiona el servei municipal d'aigua, SOREA, no té res a veure en el canvi de gust de l’aigua.

Altres municipis es troben també afectats pel canvi en el sabor de l’aigua, Premià de Mar, Vilassar de Dalt, Cabrils, Alella, Teià, El Masnou, Tiana, Sant Vicenç de Montalt, Caldes d’Estrac, Dosrius, Òrrius, i Cabrera de Mar.

Quan se surti de l’estat de prealerta per sequera, aquesta situació revertirà i la procedència de l’aigua subministrada serà del Ter.

Below Content Viewlet

Document Actions