Notícies

Navigation Bar

La voluntat de consens marca el ple ordinari del mes de juny

El proper ple ordinari corresponent al mes de juliol se celebrarà dilluns dia 9 a les vuit del vespre, a la sala de sessions de l'Ajuntament de Premià de Dalt

Above Content Body

Content Core

 

De les quatre mocions que havien presentat els grups de l’oposició al Ple, dues es van retirar (1 del PP i 1 de Crida Premià de Dalt) amb la finalitat de consensuar-les amb la resta de forces o, com a mínim, sumar més vots a favor dels inicialment previstos.

En el cas del Partit Popular, el seu regidor Bernabé Ruffo havia presentat una moció relativa a la dissolució de la banda armada ETA. Des del PDeCAT i des d’ERC, Marc Tintoré i Josep Font, respectivament, se li va comentar la possibilitat de deixar-la sobre la taula per a treballar diversos punts del document que no compartien i que, per tant, no podien votar favorablement.  Una petició a la que també es va afegir el regidor de la Crida, Carlos Garcia Abalos.

Pel que fa a les mocions d’aquest grup municipal, també es va retirar la que demanava el suport de l’Ajuntament a la col·locació de llaços grocs als espais públics, com a símbol de solidaritat amb els presos polítics, i sancionar a qui els retiri. La moció també es va deixar sobre la taula per assolir un major consens entre els diversos grups, tot i que el PP ja va avançar que la votaria en contra.

L’única moció que sí va prosperar, i ho va fer per una àmplia majoria ja que els 15 regidors de la Crida, PDeCAT, ERC i PSC van votar-hi a favor, va ser la de Crida Premià de Dalt en rebuig a la violència i la impunitat policial. Concretament, la moció condemna totes les agressions violentes contra un moviment democràtic i no-violent; mostra la solidaritat i suport legal a totes les persones de Premià de Dalt que siguin víctimes de la violència, tant d’agressions a càrrec d’altres persones, com per part de l’Estat espanyol i a través de l’aparell judicial o policial; i també insta el Parlament de Catalunya a tirar endavant les accions que calgui per denunciar tots els casos de violència davant les institucions internacionals així com el paper de l’Estat davant aquests fets.

La moció que no va prosperar va ser la tercera de Crida Premià de Dalt que demanava s’informés sobre l’estat d’execució de les mocions aprovades en el Ple. En aquesta ocasió, la resta de grups municipals van votar en contra de la proposta.

En el Ple ordinari de juny es va informar de la renúncia de Pedro Bailón Díaz al càrrec de regidor de l’Ajuntament per motius professionals, avançada per ell mateix en el ple de maig. El substituirà Luis Torrens, el número 3 de la candidatura del PP a les darreres eleccions municipals.

També es va aprovar la modificació del conveni amb la Diputació de Barcelona per a l’ampliació de funcions per al cobrament i gestió de tributs a les entitats urbanístiques col·laboradores. Tots els grups van votar a favor d’aquesta nova delegació a excepció de la Crida que es va abstenir perquè d’una banda considerava que es pot perdre control si es delega a un nou ens com és la Diputació i de l’altra banda perquè tenia dubtes respecte la LOPD ja que a l’expedient constava l’antiga (R.D. 1720/2007, de 21 de desembre).

Informes de regidories i preguntes al Govern per part de l'oposició

Des d’Hisenda el seu màxim responsable, Alejandro Costa Urigoitia, va donar compte del compliment dels objectius de la Llei d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera corresponent a la liquidació de l’exercici 2017; de l’estat d’execució del pressupost en el 1r trimestre de l’any 2018; i del compliment dels terminis de pagament a proveïdors per part de l’Ajuntament. Pel que fa a la resta, Emma Escolano, va convidar tothom a participar de la Festa Major que tindrà lloc del 27 de juny a l'1 de juliol, i també al Festival de Música del Maresme i al tancament de l'edició de primavera del festival d'arts escèniques EscenARTS; Josi Duran des d'Entitats va recordar que la SC Sant Jaume organitza una revetlla per a celebrar Sant Joan mentre que Carles A. Medina va informar al Ple de diverses accions turístiques i Ana Maria Cuello des de Promoció Econòmica de diverses accions de dinamització empresarial i de foment de l'ocupació. 

En l’apartat de preguntes al Govern, el PP en va formular 3 sobre el nou espai ‘workout’ a la Cisa; sobre l’agenda de l’alcalde al web i sobre l’eficiència energètica dels edificis municipals. Crida Premià de Dalt va demanar mitjançant un prec la reposició del pal i l’estelada al monument a l’Onze de Setembre de 1714; i va preguntar sobre els rètols de municipi adherit a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI); l’apropiació i utilització d’activitats del poble per part d’un nou partit polític; la senyalització de camins i rutes al poble; les cartelleres municipals i per a entitats; la caseta del rei i, finalment, sobre les novetats respecte l’antiga fàbrica can Mercadal.

El proper Ple, corresponent a juliol, tindrà lloc el dilluns 9 de juliol a les 20.00 hores.

Below Content Viewlet

Document Actions