Notícies

Navigation Bar

Es prohibeix l’accés al Parc de la Serralada Litoral pel risc extrem d’incendi

La restricció tindrà vigència fins que passi l’onada de calor que patim, previsiblement al final de la setmana o principi de la següent

Above Content Body

Content Core

Des d'aquest dimecres 11 d'agost, les temperatures a Catalunya passaran dels 30 graus als 40. Seran deu graus més, provocats per l'arribada d'una massa d'aire molt càlida procedent del nord d'Àfrica. Es preveu la calor més intensa i més llarga de l'estiu i durarà tot el que queda de setmana i és molt probable que s'allargui fins al començament de la vinent. Davant d'aquesta previsió de risc extrem d’incendi, l’alcaldessa accidental, Josi Duran, ha publicat un Ban en què prohibeix l’accés al Parc de la Serralada Litoral des d’avui i fins a nova ordre. La darrera vegada que Catalunya va viure un episodi semblant va ser l’any 2003, va durar quinze dies i es van cremar 1.000 hectàrees

En aquests moments patim el risc d’incendi més elevat dels últims 18 anys a tot Catalunya. En conseqüència, des del Govern municipal es fa una crida a la responsabilitat de la població per tal de reduir al màxim la possibilitat d’un incendi a Premià de Dalt, un dels 279 municipis catalans en què s’ha activat el Nivell 3 del Pla Alfa, és a dir, perill d’incendi extrem, i un dels 10 de la comarca.  

La previsió meteorològica indica que al Maresme les temperatures no s'enfilaran tant com a l’interior de Catalunya però l'alta humitat farà que l'ambient sigui xafogós i la sensació de calor també serà molt alta.

Cal recordar que està totalment prohibit fer foc en zones forestals i el seu entorn i és imprescindible que s’evitin activitats de risc al medi natural. El 90% dels incendis forestals són conseqüència de l’activitat humana, sigui per imprudències o per accidents.

 


 

Relació municipis Nivell 3 Pla Alfa

Ban

 

Below Content Viewlet

Document Actions