Notícies

Navigation Bar

Entra en vigor el confinament nocturn a Catalunya

La Generalitat estableix mesures especials per aturar la transmissió de la COVID-19 arreu del territori

Above Content Body

Content Core

Aquest diumenge 25 d’octubre, el govern de l’Estat espanyol ha aprovat el nou estat d’alarma. D’aquesta manera, des del Govern de la Generalitat de Catalunya s’ha aprovat i han entrat en vigor un nou paquet de mesures de seguretat i sanitàries per evitar la propagació i augment de casos de COVID-19 arreu del territori.

D’entre les noves actuacions destaca el toc de queda nocturn, o confinament nocturn, que ha entrat en vigor des d’aquest diumenge a les 22.00 h fins a les 6.00 h del matí.

Això implica que tots els establiments, així com activitats esportives i recreatives, i espais públics, hauran de tancar a les 9 del vespre per tal que a les 10 no circuli ningú. Hi ha un parell d’excepcions, el repartiment de menjar a domicili i les activitats culturals, que podran acabar a les 10 com a molt tard i, en aquest darrer cas, es permetrà que les persones assistents tinguin una hora més per tornar a casa, fins a les 11 de la nit.

Seguint les noves normatives establertes, s'han prohibit tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les 22 h i les 06 hores. S’exclouen d’aquesta prohibició els següents desplaçaments de caràcter essencial, que caldrà justificar adequadament.

D’altra banda, l'activitat social i els desplaçaments fora del domicili s'hauran de reduir al màxim possible. El contacte social s'ha de limitar als grups bombolla, és a dir, a grups de persones que es relacionen entre si generant un espai de confiança i seguretat. A continuació es detallen les característiques dels grups bombolla de convivència i de convivència ampliada.

 

Bombolles. Què són?

Bombolla de convivència: Grup de persones que conviuen sota el mateix sostre. Pot incloure també persones cuidadores i/o de suport per evitar l’aïllament social.

Bombolla ampliada: Grup de persones de la bombolla de convivència més un(s) altre(s) grup(s) acotat i estable de persones, sempre les mateixes, amb qui la bombolla de convivència estableix relacions familiars, laborals, escolars i de lleure.

Podeu consultar tot els detalls i informacions de les normatives que han entrat en vigor des d'aquest diumenge a través del següent enllaç.


RESOLUCIÓ SLT/2620/2020, de 25 d'octubre

per la qual s'adopten mesures de salut pública, de restricció de la mobilitat nocturna, per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

Reial Decret 926/2020, de 25 d'octubre

pel qual es declara l'estat d'alarma per contenir la propagació d'infeccions causades pel SARS-CoV-2.

 

Below Content Viewlet

Document Actions