Notícies

Navigation Bar

Ens sumem a la campanya 'Malamente' per prevenir les violències masclistes entre els joves

L'espot apel·la als joves per eradicar actituds violentes quotidianes, sobretot en espais d'oci nocturn, però també al carrer o a l'institut

Above Content Body

Content Core

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ), impulsa la campanya #Malamente, una iniciativa que vol visibilitzar algunes violències sexuals quotidianes que les noies pateixen només pel fet de ser-ho i que socialment costa reconèixer-les perquè estan normalitzades.

Un dels objectius de la campanya és incidir en les agressions sexuals que tenen lloc en els espais d’oci nocturn juvenil, com són les conductes de lligar de forma invasiva o d’opinar sobre el cos d’una noia. La campanya està dirigida tant als nois responsables d’aquestes agressions sexuals com als nois que, en la mesura que no actuen per aturar-les, es converteixen en còmplices de les violències sexuals.


El punt de partida de la campanya és la presentació d’un espot audiovisual que mostra cinc escenes de violències sexuals quotidianes com són compartir imatges de contingut sexual sense consentiment (sexpreading), insistir davant d’un NO, o fer servir les drogues per excusar una agressió.

La campanya també consta d’altres materials de suport, com són l’edició de cartells, infografies, díptics i anuncis publicitaris per a premsa i ràdio. També hi ha previst la realització de tallers dirigits a joves, la formació a professionals i famílies, la creació de nous materials audiovisuals o la generació d'espais de treball amb joves per definir accions que vagin en la línia de la campanya.

Amb la presentació de la campanya #Malamente, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha donat el tret de sortida a les diferents accions emmarcades en el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

Descarregueu-vos aquí el díptic de la campanya #malamente

 

Below Content Viewlet

Document Actions