Notícies

Navigation Bar

En marxa la 2a edició del projecte de ciència ciutadana per a l'elaboració d'una col·lecció virtual d'insectes i altres artròpodes del Parc de la Serralada Litoral

La recollida de fotografies en aquesta segona edició acaba el proper 31 d'octubre de 2021.

Above Content Body

Content Core

En marxa la 2a edició del projecte de ciència ciutadana per a l'elaboració d'una col·lecció virtual d'insectes i altres artròpodes del Parc de la Serralada Litoral
"Mirada". © José Antonio Ríos Robles

El Centre de Documentació del Parc de la Serralada Litoral 'Salvador Grau i Tort' proposa de nou als usuaris i visitants del Parc participar en l’elaboració d’una col·lecció virtual d’insectes i altres artròpodes a partir de les fotografies que prenguin durant les seves visites i excursions en l’àmbit d’aquest espai natural protegit. Per col·laborar amb aquest projecte de ciència ciutadana cal posar-se en contacte amb el Centre de Documentació mitjançant el correu electrònic p.slitoral.cdp@diba.cat. La iniciativa torna a tenir com a objectiu conèixer millor la biodiversitat i riquesa d'aquest grup d'animals.

Aquest projecte de ciència ciutadana ideat pel Centre de Documentació del Parc de la Serralada Litoral 'Salvador Grau i Tort' va néixer l’any passat. Durant la primera edició, tretze usuaris van fer arribar un total de 101 fotografies en què es veien artròpodes i insectes presents al Parc. Juntament amb les imatges dels fons del Parc de la Serralada Litoral sobre aquest grup animal, es disposa ja d'un total de 437 fotografies.

Com al 2020, la proposta s’adreça a tots els usuaris i visitants del Parc i consisteix a demanar-los que, durant les seves sortides i excursions, facin fotografies dels insectes amb què es topin, ja siguin saltamartins, xinxes, libèl·lules, mosques i mosquits, escarabats, papallones i formigues, aranyes, abelles, milpeus, etc., i les facin arribar al Centre de Documentació per poder elaborar una col·lecció virtual dels insectes i altres artròpodes.

Posteriorment, especialistes revisaran les imatges enviades i amb elles es crearà un àlbum digital que es preveu publicar a finals d’any per tal que tothom pugui consultar la col·lecció.

Imatges, fins al 31 d'octubre

El període de recollida d’imatges en aquesta segona edició finalitza el 31 d’octubre del 2021. Les persones interessades a sumar-se a la confecció d’aquest àlbum han d’enviar un correu electrònic al Centre de Documentació del Parc de la Serralada Litoral.

Se'ls farà arribar, aleshores, tota la informació i els passos a seguir per col·laborar amb la col·lecció virtual d’insectes del Parc de la Serralada Litoral, una interessant proposta de ciència ciutadana que té com a objectiu principal conèixer la biodiversitat i presència d’aquest grup d'animals tan desconegut i, alhora, tan important per al nostre entorn.

Below Content Viewlet

Document Actions