Notícies

Navigation Bar

En marxa l’actuació contra la mosca blanca a Premià de Dalt

Des de l'Ajuntament s’ha procedit a una triple actuació contra la mosca blanca: aplicació d'herbicida, tallada o arrencada depenent de la situació de cada planta afectada

Above Content Body

Content Core

En els darrers dies s’ha fet tractament amb herbicida a 1,5 hectàrees de zones inaccessibles. I en els llocs accessibles amb figueres de moro, s’han tallat i marcat amb un indicador de color blau les petites i les mitjanes s’han arrencat.

Tot i aquesta actuació en terrenys públics, els tècnics han detectat que hi ha figueres de moro afectades per mosca blanca a propietats privades. Per tant, demanem a les persones propietàries de terrenys amb aquesta problema que arrenquin les plantes afectades per a evitar la propagació d’aquest molest insecte.


Què és la mosca blanca?

La mosca blanca o cotxinilla és tot un problema a la comarca del Maresme, i, en el cas de Premià de Dalt, sobretot afecta el barri del Remei i la zona de la Cisa. Es tracta d’un petit insecte que ataca les figueres de moro i que els darrers estius ja va generar alarma al municipi. No té efectes nocius sobre la salut de les persones, però sí que genera moltes molèsties entre els veïns que les tenen a prop.

 A Premià de Dalt l’estiu passat es va aplicar un tractament pilot, fruit de la col·laboració de l'Ajuntament de Premià de Dalt i el Consell Comarcal del Maresme. Concretament, un ruixat manual planta per planta, a càrrec del mateix personal del Consell Comarcal que ja fa els tractaments contra el mosquit tigre.

Tanmateix, el tractament no ha obtingut els resultats desitjats per tant s’ha procedit a aquesta triple actuació: herbicida, tallada o arrencada depenent de cada planta afectada.

 

Below Content Viewlet

Document Actions