Notícies

Navigation Bar

Tens entre 14 i 17 anys i ets de Premià de Dalt? Participa a Wave UP!

Els joves seran els protagonistes d'aquest procés de participació perquè sabem que teniu molt a aportar

Above Content Body

Content Core

'Pressupostos joves, WAVE UP' és un projecte impulsat des de la regidoria de participació de Premià de Dalt, en el qual es vol fer una clara aposta perquè el col·lectiu de joves del municipi pugui proposar accions i projectes que tinguin un impacte en la població jove i en el municipi en general. La regidoria compta amb una dotació de 6.500€ per tirar-ho endavant, ofereix la possibilitat a les joves que siguin elles mateixes qui decideixin en què invertir aquesta partida pressupostària, ja sigui amb una o més propostes.

Aquest procés participatiu vol oferir un espai de participació directe on les joves a través de les seves vivències i partint de la realitat del municipi elaborin propostes per tal que el poble sigui més habitable per els i les joves de Premià de Dalt. Va dirigit a tot el col·lectiu de joves d’entre 14 a 17 anys residents a Premià de Dalt, tant pel que fa a l’elaboració de les propostes com en el moment final de les votacions.

El procés consta de 4 fases:

  1. Presentació de les propostes. Fins al 14 de gener de 2019.
  2. Valoració de propostes. Del 14 de gener al 28 de gener de 2019.
  3. Votació de les propostes. Del 28 de gener a l'11 de febrer de 2019.
  4. Selecció de la proposta/es. 21 de febrer de 2019.

 

Presentació proposta

El procés per presentar les propostes es va iniciar el dia 3 de desembre i es tancarà el dia 14 de gener. Aquestes propostes s’han de fer arribar través del web en aquest període de temps. Per a saber com elaborar propostes, com presentar-les i els criteris que es tindran en compte s’estan portant a terme diverses sessions de formació i assessorament als i les joves del municipi a través de l’IES Valerià Pujol,  Escoles Betlem, PIJ La Fletxa, Cau l’Espolsada, les diverses entitats esportives del municipi, així com també via whatsapp, mail… i l’acollida està sent molt bona.

Valoració propostes

Un cop finalitzat el termini de presentació de les propostes, aquestes passaran a ser valorades per una taula tècnica, que estarà formada per les dinamitzadores del pressupost participatiu, personal tècnic de l’Ajuntament, representants de l’equip de govern així com  també diversos representants del col·lectiu de joves. Aquesta taula exclourà les propostes que no compleixin els requisits proposats. Totes les propostes que passin el filtre de la taula passaran a votació popular, la taula tècnica comunicarà els motius a les propostes excloses, així com orientacions i valoracions a totes les altres.

Votació propostes

Un cop finalitzada la segona fase, les propostes es faran públiques a través del lloc web, on també es podran realitzar les votacions.

Només podran votar els i les joves residents a Premià de Dalt i que tinguin entre 14 i 17 anys, i ho podran fer un cop, amb la possibilitat de votar fins a tres propostes diferents.

Aquest període de votacions finalitzarà l’11 de febrer, i a partir d’aquest moment es farà el recompte de vots.

Proposta/es finalistes i execució de la proposta

El procés de Participació culmina amb una festa, la Festa de la Participació, que probablement serà el 21 de febrer, on hi haurà activitats per a joves i es faran públiques les propostes finalistes i les guanyadores que es duran a terme. Hi haurà presència del Govern, on s’expressarà el ferm compromís polític i la temporalitat en què es durà a terme.

Dubtes i més informació

Es pot consultar l’equip del projecte sempre que es vulgui i es necessiti a través de:

Telèfon:  635876511

Correu electrònic

Web

Instagram

 

Below Content Viewlet

Document Actions