Notícies

Navigation Bar

Els Mossos d'Esquadra posen en marxa un dispositiu preventiu pel Cap d'Any

Dins del dispositiu es realitzaran controls d´alcoholèmia  i drogues a diferents punts de la demarcació

Above Content Body

Content Core

Cap d'AnyAgents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Nord, en coordinació amb les policies locals del municipis de la demarcació, realitzaran un dispositiu preventiu de cara a les celebracions i desplaçaments propis de la celebració del Cap d’Any.

En el dispositiu preventiu participaran mossos d’esquadra adscrits a les unitats de seguretat ciutadana de totes les comissaries així com unitats de l’Àrea Regional de Trànsit i l’Àrea Regional de Recursos Operatius de la RPMN.

Enguany el dispositiu té com a finalitat reduir al màxim les incidències que es generen al voltant de les “macrofestes” organitzades per diferents locals d’oci nocturn o diferents entitats; de fet, les últimes setmanes s’han establert contactes previs amb els responsables per tal de coordinar la seguretat en les sales. Es tracta de reforçar la seguretat intensificant el patrullatge en aquells punts on es pugui concentrar un alt nombre de persones que celebren l’Any Nou per tal de prevenir possibles incidents, aldarulls o baralles.

Una altra finalitat del dispositiu és la reducció del número d’accidents de trànsit que tenen lloc com a conseqüència de la mobilitat per carretera que es produeix d’anada i de tornada de les revetlles; amb aquest objectiu es realitzaran diversos controls preventius d’alcoholèmia i drogues a diversos llocs de la demarcació, tot i que, es veuran reforçats a la zona del Vallès Occidental, que és  on més festes hi han convocades.

Durant la nit de Cap d’Any els desplaçaments no acostumen a ser de llarg recorregut, sinó bàsicament a localitats veïnes i per vies ja conegudes. És per això que els Mossos d’Esquadra aconsellen als conductors que no abaixin la guàrdia i que extremin la prudència, ja que els trajectes curts solen ser tan perillosos o més que els moviments de llarga durada. I ,especialment, es recorda els perills de combinar l’alcohol i la conducció, motiu pel qual aconsellen també comptar amb la figura del conductor substitut.

Below Content Viewlet

Document Actions