Notícies

Navigation Bar

Els farmacèutics demanen calma per recollir les mascaretes de la Generalitat

Es prega a la ciutadania adquirir les mascaretes amb responsabilitat social. És important que les persones vulnerables i les que s’hagin incorporat una altra vegada a la feina siguin les primeres en poder accedir-hi

Above Content Body

Content Core

El repartiment ja ha començat avui dilluns 20 d’abril. Recomanem, però, que no es vagi a les farmàcies massivament a recollir les mascaretes, i que no es trenqui el confinament expressament per anar-la a buscar sinó que es doni prioritat a aquelles persones que realment la necessiten i que encara no en tenen. En aquest sentit, cal recordar que les persones majors de 65 anys empadronades a Premià de Dalt ja en tenen perquè s’han lliurat porta a porta.

Durant la fase d’aixecament progressiu del confinament, l’ús de mascareta en la població està especialment indicat per a persones que presentin símptomes respiratoris, encara que siguin lleus, i que hagin de sortir al carrer; als seus contactes estrets i per a les persones que s’hagin de reincorporar a l’activitat laboral i no en disposin en el seu lloc de treball

Es tracta d'una mascareta sanitària de teixit de tres capes que, s'utilitza com a precaució estàndard i fa de barrera. En cap cas l'ús de la mascareta sanitària substitueix les principals mesures higièniques (rentat de mans freqüent, tapar-se la boca i el nas amb la cara interna del colze o mocadors d'un sol ús en cas de tossir) ni les mesures de distanciament social. Està dissenyada per impedir que els agents infecciosos presents al tracte respiratori es contagiïn a altres persones.

La primera mascareta serà gratuïta, independentment de la setmana en què es vagi a recollir. Un cop dispensada la primera mascareta, els usuaris podran accedir a successives dispensacions de mascaretes, d'acord amb les criteris establerts, abonant 0,76 euros per mascareta.

Inicialment, el nombre màxim de mascaretes que es podran dispensar serà d'una mascareta per persona, presentant la targeta sanitària individual. A partir del 28 d'abril, i en funció de la disponibilitat d'estoc, es podria ampliar la dispensació a dues mascaretes per usuari del CatSalut. Les mascaretes no són acumulables, és a dir que si algú no recull les mascaretes la setmana del 20 al 27 d'abril, no en tindrà tres a partir del 28 d'abril. Salut també ha aclarit que es pot anar a buscar mascaretes per a una altra persona, amb la seva targeta sanitària.

La campanya, que té el suport del Departament de Salut de la Generalitat, s’emmarca en el seu origen en un projecte liderat pel Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC), conjuntament amb altres agents de la cadena del medicament –Hartmann,  Fedefarma, Alliance Healthcare, Cofares i Hefame–, i un grup de treball de la Cambra de Comerç de Barcelona.


 

Below Content Viewlet

Document Actions