Notícies

Navigation Bar

El Servei Català de Trànsit inicia una nova campanya davant l’augment d’accidents mortals dels últims dies

Actualment, 467 persones compleixen condemna a Catalunya per delictes vinculats a la seguretat viària

Above Content Body

Content Core

“…Seràs tu el següent?” és una acció de conscienciació viària endegada per l’SCT i el cos de Mossos d’Esquadra, que també la difondran a través de les comissaries i els Serveis Territorials de Trànsit, respectivament. El material de la campanya gràfica consisteix en uns cartells que mostren casos hipotètics de persones figurants que haurien comès delictes contra la seguretat viària i que han estat condemnades a penes de presó i d’altres per a les quals les imprudències al volant han tingut un cost personal molt elevat, com no poder tornar a caminar o perdre la feina. Les conductes imprudents que s’hi apunten, onze en total, estan sobretot relacionades amb factors principals de sinistralitat viària com són l’excés de velocitat, les distraccions associades a l’ús mòbil o el consum d’alcohol/drogues.

La nova campanya respon també als objectius del Pacte Nacional per a una Mobilitat Segura i Sostenible aprovat el passat 9 de juliol, amb la participació de tots els agents implicats directament o indirectament en l’àmbit de la seguretat viària i que té per finalitat implementar una mobilitat més segura i al mateix temps sostenible, saludable, connectada i automatitzada. L’acció divulgativa s’emmarca en concret en un dels eixos bàsics del Pacte, que fixa la creació d’una estratègia comunicativa per involucrar tota la societat per tal de promoure un canvi cultural cap a la conscienciació d’un futur sense víctimes de trànsit.

Actualment, 467 persones compleixen condemna a Catalunya per delictes vinculats a la seguretat viària. La campanya divulgativa “…seràs tu el següent?” és una acció de comunicació que té com a objectiu conscienciar sobre les conseqüències penals i personals derivades de les imprudències en la conducció. En concret, els cartells es distribueixen per tal que siguin exposats en les ubicacions de major accés a la ciutadania amb la finalitat de sensibilitzar-la i coresponsabilitzar-la en la prevenció dels accidents de trànsit.

El Departament d’Interior apel·la a la necessitat d’evitar distraccions i excés de velocitat en la conducció i es demana als conductors que no abaixin la guàrdia al volant en cap moment. 

També cal mantenir la màxima atenció també durant els desplaçaments curts per les carreteres secundàries que es realitzen sobretot durant l’agost perquè poden ser tant o més perillosos que el viatge principal.

D’altra banda, des del Departament d’Interior es fa una crida per tenir especial precaució cap als col·lectius vulnerables de la mobilitat (vianants, ciclistes i motoristes) i que s’extremi la prudència en la conducció compartida. Enguany, han mort a les carreteres catalanes, 29 motoristes, 3 ciclistes i 5 vianants

Below Content Viewlet

Document Actions