Notícies

Navigation Bar

El primer Ple de l'any 2018 se centra en el planejament urbanístic

L'activitat política es reprenia el 12 de febrer amb la celebració del Ple Ordinari, després de l'aturada fruit de les festes nadalenques.

Above Content Body

Content Core

Gran part dels temes tractats han fet referència al planejament urbanístic, mitjançant diverses modificacions. Sens dubte, han destacat dos temes urbanístics. D'una banda, els ajuts per a rehabilitar elements comuns dels edificis al barri Santa Anna - Tió a través del Pla de Barris que s'hi està desenvolupant, i de l'altra l'inici dels nous accessos al barri Santa Anna pel camí del Mig que s'ha de fer amb la construcció d'una rotonda i voreres. Ambdós punts s'han aporvat de forma unànime per tot el plenari, PDeCAT, PSC, ERC (Govern), i Crida Premià de Dalt i PP (oposició).

En els altres tres punts de caràcter urbanístic, sí que es va reflectir el posicionament divers de cada grup municipal. Mentre que Govern i PP van votar donar suport a la modificació urbanística del sector de Can Nolla, la Crida ho va fer en contra tot al·legant que "no és el nostre model de poble que consisteix, al final, a depredar urbanísticament les poques zones verdes que ens queden". El regidor d'Urbanisme, Josep Font, argumentava que, "la urbanització de Can Nolla es va aprovar fa 20 anys. Els propietaris tenen dret a edificar i no se'ls hi pot dir que no o s'acaba al jutjat". I va afegir, "pràcticament la meitat del sòl quedarà com a zona verda o equipament. 

Pel que fa a l'àmbit del sector de Can Vilar, que consistia en trametre a la Generalitat de nou un canvi en el planejament, es va aprovar amb els 13 vots del govern, els w2 vots en contra de la Crida i les 2 abstencions del PP, sota l'argument que "volem estudiar més a fons el tema" després de preguntar si els veïns n'estaven informats, fet ratificat pel regidor d'Urbanisme ja que s'ha fet exposició pública del projecte.

Quant a mocions, el PP en va presentar una en contra de la pujada de tarifes al transport públic que es va deixar sobre la taula per a consensuar-la amb la resta de grups, i la Crida tres (per a crear una xarxa "antirumors", per a regular la creació d'associacions i clubs de cànnabis i d'adhesió al projecte "No puc esperar"), però únicament es va aprovar, i per unanimitat, aquesta última perquè l'Ajuntament s'adherís al projecte "No puc esperar!". La que demanava cerar una xarxa antirumors també es va deixar sobre la taula pequè ja s'hi està treballant des de Joventut i Benestar Social.

Moció de Crida Premià de Dalt, "No puc esperar!"

És un projecte pensat per a facilitar el dia a dia de les persones que necessiten utilitzar un lavabo urgentment per un problema mèdic no contagiós. Els destinataris són els pacients amb malalties inflamatòries intestinals (malaltia de Crohn i colitis ulcerosa), els pacients ostomitzats o colectomitzats, els pacients sotmesos a cirurgia per un càncer de recte, i tots aquells pacients que els metges col·laboradors amb el projecte considerin que cal incloure. S’estima que a Catalunya hi ha entre 25.000 i 30.000 persones afectades de malalties inflamatòries intestinals.

A partir d’aquesta moció, l’Ajuntament de Premià de Dalt adopta una sèrie de compromisos, com ara adherir el Consistori a la campanya “No puc esperar!” posant a disposició tots els lavabos possibles d’equipaments públics de manera gratuïta i promoure’n la difusió entre la ciutadania del municipi posant especial èmfasi als establiments comercials; promovent l’adhesió dels comerços; i fomentant campanyes divulgatives d’aquestes malalties digestives.

El projecte “No puc esperar!” compta amb el suport del Consell Consultiu de Pacients del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, de la Societat Catalana de Digestologia, de l’Institut Català de la Salut i del GETECCU (Grupo Español de Trabajo en Enfermedad de Crohn y Colitis Ulcerosa).

Consulteu aquí els acords de ple del mes de febrer de 2018.

Resum audiovisual del Ple

Below Content Viewlet

Document Actions