Notícies

Navigation Bar

El Ple aprova un pressupost que posa l'accent en les persones

Únicament Crida Premià de Dalt i Partit Popular voten en contra del pressupost que més diners destina a les famílies

Above Content Body

Content Core

"Posem l'accent en tu", Pressupost 2017Les ajudes a les famílies, la lluita contra la vulnerabilitat i l'exclusió social, i les millores a la via pública són les accions prioritàries del pressupost municipal 2017 que puja a 10,99 milions d'euros i que es va aprovar en el Ple del passat 17 d'octubre amb 13 vots a favor, de CiU, ERC i PSC, i 4 en contra, de Crida Premià de Dalt i Partit Popular.

El pressupost s'estructura en cinc àmbits estratègics:

  1. Lluita contra l’exclusió social. Les partides d’atenció social augmenten un 10%, l’augment més gran de tota la història. Destaca la creació d’un habitatge per a emergències socials (desnonaments, etc.).
  2. Més suport a les famílies. Consolidació del transport gratuït (gent gran, joves, persones discapacitades i bus nit a la zona d’oci de Mataró els divendres); augment del 30% a Ensenyament per a consolidar el Banc de Llibres als centres públics, augment del 10% a Cultura per tal d’afiançar la programació estable; augment del 24% a Turisme i Comerç per a posar Premià de Dalt en el mapa; i augment del 4% a Ocupació
  3. Millora de l’espai urbà i l’entorn natural.
  4. Represa econòmica i millora de l’ocupació per a plantar cara a la crisi i generar activitat econòmica.
  5. Transparència i govern obert, apostant per l’administració electrònica.

1.   Quant a l’atenció a les persones, destaquen el programes de Benestar Comunitari, Serveis Socials i Promoció Social, que se situa en els 2,3M euros i que inclou diversos tipus d’ajudes. També es reforcen els serveis a les famílies per a guanyar en benestar i qualitat de vida amb prop de 3,8M d'euros.

En la millora de l’espai urbà i entorn natural, la partida destinada a habitatge i urbanisme és de prop d'1,6 milions d'euros. Aquí s'inclouen projectes urbanístics importants com la pacificació del carrer de la Cisa, la reurbanització de carrers de La Floresta, la construcció de la sala polivalent/gimnàs i reurbanització de carrers pendents al barri Santa Anna-Tió, i la millora dels carrers al barri del Remei, a prop del cementiri municipal.

Crida Premià de Dalt i Partit Popular van coincidir votant en contra i assenyalant com a causes del seu sentit de vot negatiu no haver disposat de més temps i no haver pogut participar en l'elaboració del document, i, en el cas de la Crida, pel fet que no eren uns pressupostos participatius. Bernabé Ruffo, portaveu del PP, va criticar durament al govern “pel reg de diner a entitats separatistes i altres com el Centre de Normalització Lingüística, l’AMI o Òmnium Cultural”.

En el torn de rèplica, Alejandro Costa des d’Hisenda va contestar -li que “no podem negociar amb un partit que constantment ens amenaça pistola en mà de dur-nos als jutjats”. Les intervencions les va tancar l’alcalde, Josep Triadó, recordant que “a Premià de Dalt som uns privilegiats. Cada any millorem els serveis sense incrementar impostos”.

Inversionsrecurs gràfic inversions

Les inversions previstes en el Pressupost són de 923.576,30€. D'aquestes destaquen:

  • Sala polivalent/gimnàs a l'Escola Santa Anna
  • Urbanització de carrers
  • Millores a vies urbanes
  • Urbanització de carrers a La Floresta
  • Millores a parcs i jardins
  • Reforma de l'habitatge social per a emergències
  • Aplicacions d'informàtica per a consolidar l'administració electrònica

El pressupost de 2017 va ser aprovat amb els 10 vots de l'equip de govern (CiU i ERC) i els 3 del Partit Socialista, i malgrat el 4 vots contraris de Crida Premià de Dalt (2) i Partit Popular (2).

Aprovació de la modificació de les Ordenances Fiscals
En el Ple també es va aprovar la modificació de les Ordenances Fiscals, amb els mateixos 13 vots a favor (CiU, ERC i PSC), en aquest cas 2 abstencions del Partit Popular i els 2 en contra de Crida Premià de Dalt. La modificació es va fer per adequar-les a la normativa actual. El regidor d’Hisenda va destacar que “la gestió eficient dels recursos ens permet rebaixar la càrrega que suposen els impostos per a les butxaques dels veïns”. I va afegir, “en un context on gran part dels consistoris apuja els impostos després de les eleccions, nosaltres els mantenim, i neutralitzem l’IBI per a evitar que les famílies paguin més”. Així ho va corroborar l’alcalde que va dir “quan la majoria apuja un 10% l’IBI, nosaltres l’hem rebaixat fins un 12%”.

Reportatge audiovisual del Pressupost 2017

Below Content Viewlet

Document Actions