Notícies

Navigation Bar

El pla de reactivació social i econòmica de l’Ajuntament fa un pas endavant

En el darrer Ple es va aprovar, sense cap vot en contra, destinar 327.000 € a invertir en Serveis Socials, gent gran i en la dinamització econòmica i empresarial del municipi

Above Content Body

Content Core

Amb la modificació, s’augmentaran els ajuts econòmics a famílies vulnerables alhora que es reformaran les dependències de Serveis Socials, dignificant el servei per al personal i persones usuàries, amb major privadesa i seguretat, després de més de 15 anys. D’altra banda, pensant en els més grans, un col·lectiu que també ha patit molt durant el confinament, al Casal Santa Anna es faran obres de condicionament i millora, tal i com ja s’han fet a l’edifici La Benèfica, seu de l’Associació de la Gent Gran.

El segon eix de la modificació de pressupost fa referència a l’àmbit de Promoció Econòmica i té per objectiu iniciar el projecte d’actualització i millora del Mercat Municipal, un espai estratègic del nucli antic situat a la Riera de Sant Pere.

També es destinaran 120.000 € a la renovació de la flota de vehicles de la Brigada Municipal d’Obres seguint els criteris de l’Agenda 2030 i apostant per vehicles híbrids i/o menys contaminants. Finalment, 50.000 € són per a les despeses que va originar el temporal Gloria, unes despeses a càrrec de la Generalitat, que encara ara l’Ajuntament no ha cobrat.

El regidor d’Economia i Projectes estratègics, Alejandro Costa Urigoitia, va ser l’encarregat d’argumentar la necessitat de la cinquena modificació del Pressupost municipal 2020 en el decurs del Ple de la Corporació celebrat el passat 21 de setembre. Costa explica que “des del Govern hem optat per a dedicar a les persones l’estalvi fruit de la suspensió d’activitats a conseqüència de la Covid 19”. I afegeix, “es tracta de la segona fase del Pla de Reactivació econòmica i social en el marc de la pandèmia que estem patint que té per objectiu salvar famílies i empreses de Premià de Dalt.

Tot i que per primera vegada el Pressupost Municipal contenia un Fons de Contingència per a fer front a imprevistos, aquest s’ha esgotat, primer amb el temporal Gloria i les seves afectacions, i després amb la Covid 19. El regidor d’Economia explica que “tanmateix, fruit de la rigorosa gestió financera que caracteritza el nostre equip de govern, hem pogut donar resposta a ambdues situacions per ningú esperades, lògicament. I, gràcies a les inversions, podem progressar com a poble i com a país”.

La modificació de Pressupost es va aprovar sense rebre cap vot en contra

El Govern, Junts i PSC, va votar a favor, mentre que els tres grups de l’oposició, ERC, Crida i C’s, es van abstenir. El regidor de C’s, David Expósito, lamentava la manca de previsió del Govern, posant de manifest que no havia previst les urgències i que, una vegada més, ficava mà al romanent per salvar imprevistos. Carlos Garcia Abalos de la Crida, explicava que “ens hagués agradat participar més en la valoració de les necessitats i de les prioritats”. Finalment, el portaveu d’ERC, Quim Fornés, es mostrava en la mateixa línia que la resta de l’oposició, “volem creure que les ampliacions de crèdit estan justificades però la desviació entenem que no va tant en la línia de les persones sinó en els edificis i pel que fa a l’actualització de la brigada, no veiem massa urgència perquè fins ara ha estat treballant així”.

Per unanimitat va prosperar el Conveni de delegació parcial de competències al Consell Comarcal del Maresme en matèria de protecció de la salubritat pública, en el marc de la política activa d’ocupació del programa Treball i Formació, línia extraordinària Covid 19. També amb el vot a favor de tots els regidors i regidores es va aprovar la revisió anual del padró municipal d’habitants. A data 1 de gener de 2020 hi ha 10.441 habitants; 5.243 dones i 5.198 homes.

Es va retirar un punt de l'ordre del dia inicial, concretament, el punt número 6 que consistia en una modificació del catàleg de llocs de treball i de la plantilla orgànica del personal de la Corporació per a l'exercici 2020.

Mocions

De les 3 mocions presentades en el Ple, únicament va prosperar, i per unanimitat, la que van presentar els grups de Junts i PSC -a instàncies de les dues entitats municipalistes, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya-, per a la suficiència financera dels ens locals.

La moció que presentava la Crida per a elaborar un Codi ètic municipal no va aprovar-se perquè només va rebre el suport de l’oposició (Crida, ERC i C’s); i tampoc la proposada per C’s per a redactar un Pla municipal en contra de l’ocupació il·legal d’habitatges. En aquest cas el portaveu del govern, Carles A. Medina, va explicar que ja s’havia aprovat un protocol d’actuació i que s’estava treballant de forma transversal.

Precs i preguntes

ERC va formular 7 preguntes i 4 precs al Govern sobre plaques fotovoltaiques, Chromebook, Cadira del Bisbe, sala polivalent Santa Anna, escola – institut, via pública, connexió wi-fi al menjador de l’Escola Santa Anna i mobilitat. Crida Premià de Dalt, 7 preguntes sobre Covid 19, represa de les classes, Llar Carme, atenció primària, atenció ciutadana, revista municipal i l’antic Ajuntament. I Ciutadans, 7 preguntes i 2 precs, sobre l’àrea municipal de Cooperació internacional, zona blanca, Consell de Poble, mobilitat reduïda, confinament, economia local, Diada Nacional de Catalunya, autopista i mercat ambulant.

 


Ordre del dia del Ple del 21/09/2020

Podeu consultar aquí el Ple i totes les intervencions 

 

Below Content Viewlet

Document Actions