Notícies

Navigation Bar

El PIJ La Fletxa participa en el “I Encuentro Ibérico-Insular de Corresponsales Juveniles”

La trobada serà virtual i tindrà lloc el proper 15 d’abril amb la participació de dues joves de Premià de Dalt.

Above Content Body

Content Core

Es tracta d’una trobada i intercanvi d’experiències adreçat a joves que participen o han participat en activitats d’informació juvenil. En el cas de Premià de Dalt, seran dues joves i en el marc del Punt d’Informació i Dinamització en els centres d’Educació Secundària (PIDCES). En total hi haurà 240 corresponsals juvenils d’11 comunitats autònomes i més de 20 persones voluntàries de Portugal.

L’objectiu d’aquesta trobada és crear una xarxa de corresponsals juvenils i establir anals de comunicació entre els diferents programes i punts d’informació juvenil.

El PIDCES a Premià de Dalt es desenvolupa a través del Punt d’Informació Juvenil la Fletxa i es concreta a l’INS Valerià Pujol i Bosch. És un espai d'atenció presencial estable al centre que posa a l'abast dels i les joves recursos informatius d'interès i accions i estratègies que promouen experiències de participació. Entre altres, el PIDCES realitza la coordinació de delegats/es, l’ organització de campanyes informatives, activitats de dinamització, etc.

L'Agència Europea d'Informació i Assessorament Juvenil (ERYICA)

ERYICA i les seves organitzacions membres han establert una xarxa de serveis d'informació i assessorament juvenil a tot Europa. L'objectiu és proporionar informació fiable i completa al jovent segons els principis de la Carta Europea d'Informació Juvenil.

L'any 2018 les organitzacions d'ERYICA d'Andorra, l'Estat espanyol i Portugal van formar el grup ibèric-insular per tal de crear una plataforma d'intercanvi en bones pràctiques i de cooperació entre els seus integrants per al desenvolupament d'activitats, formacions i recursos sobre informació juvenil així com ampliar els recursos i les formacions d'ERYICA a nivell local.

Un dels objectius és impulsar i visibilitzar la informació juvenil descenfralitzada i oferta per joves a altres joves.

 

Below Content Viewlet

Document Actions