Notícies

Navigation Bar

El Maresme torna a convertir-se en la Laietània

Des del 18 de març fins al mes d’octubre el Maresme acollirà les diverses activitats de les VIII Jornades de Difusió del Patrimoni de La Laietània

Above Content Body

Content Core

Un any més el Maresme torna a fer un tomb per la història i ens trasllada, de nou, a l’època de la Laietània. Aquest és l’objectiu de les Jornades de Difusió del Patrimoni de la Laietània, que enguany arriben a la seva vuitena edició. Aquestes jornades, organitzades pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i els ajuntaments i museus de Premià de Dalt, Argentona, Mataró, Arenys de Mar, El Masnou, Premià de Mar i Vilassar de Dalt, estan dirigides a potenciar i posar en valor el patrimoni romà que alberga la comarca. De manera complementària a les activitats organitzades en el marc de les Jornades els museus d’Argentona, Arenys de Mar Mataró, El Masnou, Mataró i Premià de Mar també oferiran exposicions per aprofundir en el llegat iberoromà.

Activitats a Premià de Dalt

El cap de setmana del 21, 22 i 23 de setembre, Premià de Dalt reivindica el seu patrimoni organitzant un esdeveniment adreçat a tots els públics que s’ha anomenat Cap de Setmana d’Ulisses per donar a conèixer una important troballa. Es tracta del Plat d’Ulisses, que data del segle IV–V dC, trobat mitjançant les intervencions arqueològiques realitzades al jaciment de Can Verboom, l’any 1999, concretament en un pou. El plat és una peça cabdal del patrimoni del municipi que il·lustra dos passatges de “L’Odissea” d’Homer. D’una banda, Ulisses lligat al seu vaixell i temptat per les sirenes, i de l’altra, Ulisses al temple de Circe. Durant aquest cap de setmana a la plkaça de la Fàbrica es conjuga patrimoni, esport, gas-tronomia i espectacles de primer nivell entorn a la troballa del Plat d’Ulisses.

 

Activitats destacades a 6 municipis del Maresme

Les VIII Jornades de Difusió del Patrimoni de La Laietania arrenquen el proper 18 de març amb la celebració de la IV Festa Romana de Premià de Mar. A partir d’aquesta data se succeiran múltiples activitats com ara visites guiades, rutes arqueològiques, tasts al celler romà, conferències i fires que acostaran la història i el patrimoni romà a veïns i visitants de la comarca. Des del mes de març fins a l’octubretotes les localitats que formen part delainiciativa acolliran un bon nombre d’activitats, d’aquesta manera els visitants podran recórrer diversos emplaçaments del Maresme i conèixer més espais de la comarca.

Celebració del I Simpòsium d’Arqueologia Laietana

Entre les novetats d’enguany, les VIII Jornades de Difusió del Patrimoni de La Laietània comptaran amb la celebració de la primera edició del Simpòsium d’Arqueologia Laietana. Una trobada que se celebrarà el 12 de maig i que té com a objectiu esdevenir un espai de comunicació i de reflexió per donar a conèixer el resultat de la recerca arqueològica que s’està duent a terme al Maresme.

Des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme es destaca la implicació de l’Arxiu Comarcal i dels diferents museus de les localitats participants en les Jornades de Difusió per tal de fer aquest espai de trobada una realitat. També s’agraeix el compromís dels ajuntaments de Premià de Dalt, Argentona, Mataró, Arenys de Mar, El Masnou, Premià de Mar i Vilassar de Dalt per col·laborar activament i implicar-se una vegada més en aquesta vuitena edició.

Descarregueu-vos aquí el programa d'activitats

Below Content Viewlet

Document Actions