Notícies

Navigation Bar

El lleure nocturn a Catalunya reobrirà l’11 de febrer amb el 100% de la cabuda

L'única mesura contra la Covid19 que afecta la vida quotidiana encara vigent és l'ús obligatori de la mascareta.

Above Content Body

Content Core

Les discoteques i pubs musicals de Catalunya podran reobrir l’11 de febrer amb el 100% de la cabuda prevista. El Govern català ha confirmat que s’aixeca la darrera restricció contra la covid que depèn de la Generalitat i només quedarà vigent l’ús obligatori de la màscara a l’aire lliure i als espais interiors, que està regulat amb una llei espanyola.

A diferència de la tardor, ja no caldrà tenir certificat covid per a accedir-hi, una obligatorietat que s’ha retirat de tots els àmbits on s’aplicava. El Govern de Catalunya considera que la variant òmicron ha demostrat de tenir escapament immunitari, això fa que una part important de la població es pot tornar a infectar, independentment del seu estat vacunal o d’haver passat la malaltia.

L’ús de mascareta és obligatori per a totes les persones més grans de 6 anys:

  • A l’aire lliure i en espais oberts. 
  • Als espais interiors d’ús públic (biblioteques, equipaments, hospitals...) o que es trobin oberts al públic (comerços, restaurants, cinemes, teatres, gimnasos...).
  • A tots els mitjans de transport públic, incloses les andanes, estacions de viatgers i els telefèrics. També als vehicles privats si les persones ocupants no són convivents.

I no és obligatori:

  • Quan es practiqui esport individual a l’aire lliure o en espais oberts, o quan es facin activitats no esportives en espais naturals i es mantingui la distància mínima d’1,5 metres amb les persones que no siguin convivents. 

Com a mesura de precaució, es recomana utilitzar sempre la mascareta, tant a l’aire lliure com en espais tancats, públics o privats. 

Below Content Viewlet

Document Actions