Notícies

Navigation Bar

El 15 d’octubre es posa en marxa la campanya de vacunació de la grip 2020

Aquest any les vacunacions es faran a l’antic Ajuntament i al Casal d’Avis Santa Anna. Cal demanar cita prèvia contactant amb el CAP o bé de forma telemàtica.

Above Content Body

Content Core

La campanya antigrip d’aquest any està condicionada per la incertesa al voltant del comportament que pugui presentar la Covid-19. Per aquest motiu, es posa èmfasi especial d’augmentar les cobertures de vacunació contra la grip en el personal sanitari i sociosanitari, gent gran, preferentment a partir dels 65 anys i persones de qualsevol edat amb condicions de risc.

L'objectiu és protegir les persones més vulnerables a la grip, disminuint al màxim que sigui possible la incidència de la grip en aquests grups diana, que en gran part coincideixen amb els de la Covid-19, i contribuir a reduir l'impacte sobre la pressió assistencial.

La campanya de vacunació de la grip aquest any arriba a partir del 15 d’octubre i per vacunar-se cal contactar amb el CAP (Tel. 93 754 77 11) i demanar cita prèvia. També es pot demanar cita a través del següent enllaç: demanar cita

Enguany, com a mesura de prevenció, les vacunacions es realitzaran a la planta baixa de l’antic Ajuntament (plaça de la Vila, 1) i al Casal d’Avis Santa Anna, situat a la plaça Mil·lenari del barri Santa Anna-Tió. Es prega arribar just a l’hora de la cita, i venir sols o soles, exceptuant aquells casos justificats.

 

Perquè ens vacunem?

Els virus gripals canvien contínuament. Per aquesta raó cal vacunar-se cada any, ja que la vacuna es prepara per protegir contra els virus que arribaran aquell hivern.

El període ideal per fer-ho són els mesos d’octubre i novembre (tot i que la vacunació també es pot realitzar fora d’aquest període) i el seu efecte dura un any.

La vacuna s’elabora a partir de virus gripals morts; per això mai no pot produir la malaltia. Cal tenir en compte que protegeix contra la grip, però no contra el refredat comú (no hi ha vacunes contra el refredat) ni contra altres infeccions respiratòries víriques.

 

Qui s’ha de vacunar?

La vacunació contra la grip estacional s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip, com ara:

  • Persones de 60 anys d’edat o més
  • Persones internades en institucions tancades: residències geriàtriques, centres de malalties cròniques i malalties mentals, etc.
  • Adults i infants amb malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques, incloent-hi l’asma
  • Adults i infants que han estat sotmesos a vigilància mèdica o hospitalització durant l’any anterior a causa de malalties cròniques metabòliques (incloent-hi la diabetis mellitus), malalties renals o hepàtiques cròniques, hemoglobinopaties i anèmies, asplènia, malalties neuromusculars greus o immunosupressió (incloent-hi les causades per medicació o pel virus de la immunodeficiència humana)
  • Persones amb obesitat mòrbida
  • Infants i adolescents (dels sis mesos als divuit anys) tractats durant un llarg temps amb àcid acetilsalicílic i que, per tant, poden desenvolupar la síndrome de Reye (dany cerebral agut i problemes hepàtics de causa desconeguda) després de la grip
  • Infants d’entre 6 mesos i 2 anys amb antecedents de prematuritat (nascuts abans de les 32 setmanes de gestació)
  • Dones embarassades

També s’adreça a les persones o grups que poden transmetre la grip a persones en situació d’alt risc, com ara:

  • Professionals de la salut, tant de l’atenció primària com de l’hospitalària;
  • Treballadors d’institucions com residències geriàtriques o centres de malalts crònics, que tinguin contacte amb malalts o residents;
  • Professionals d’assistència domiciliària a persones d’alt risc (infermeria, voluntariat, etc.), i
  • Persones que conviuen amb persones d’alt risc (incloent-hi els infants).

 Uns altres grups als quals es recomana la vacunació són:

  • Persones que realitzen serveis essencials per a la comunitat, per tal de minimitzar la interrupció de la seva activitat durant els brots gripals: policies, bombers, personal de protecció civil, etc.
  • Viatgers internacionals: persones dels grups de risc no vacunades durant la temporada gripal i que es dirigeixin a zones tropicals en qualsevol època de l’any o a l’hemisferi sud entre els mesos d’abril i setembre

 

Below Content Viewlet

Document Actions