Notícies

Navigation Bar

Dos tallers per celebrar el Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones

Les activitats proposades són gratuïtes però cal inscripció prèvia a través del WhatsApp 674 951 891.

Above Content Body

Content Core

El 28 de maig es commemora aquesta diada arreu del món amb l'objectiu de visualitzar la desigualtat entre dones i homes en termes de salut, així com proposar mesures que afavoreixin la igualtat.

Premià de Dalt també ho celebra i la regidoria d’Igualtat ha programat dos tallers amb el suport de la Diputació de Barcelona: Biodansem en família, a càrrec d’Elena Lázaro, i Cuidem la nostra nena interior, a càrrec de Ruth de Diego.

Dimecres  25 de maig arrenca la primera de les quatre sessions de Biodansem en família. S’adreça a famílies amb infants de 3 a 5 anys i es farà al gimnàs de l’Institut-Escola Santa Anna els dimecres 25 de maig, 1, 8 i 15 de juny de 18 a 19 hores.

La música, el moviment i el joc condueixen els infants per un món ple de sorpreses on compartir, expressar i aprendre formen part de la descoberta dels seus potencials. Així les famílies participen d’aquest aprenentatge experimentant noves formes de relacionar-se i reforçant els vincles afectius. Elena Lázaro és facilitadora mètode BIODANZA SRT, i especialitzada en biodansa per a infants i joves.

També comença el 25 de maig el segon taller programat per a commemorar el Dia Internacional per a la Salut de les Dones. Aquest tindrà lloc les tardes del 25 de maig i 1 de juny, de 18 a 20h, a la sala noble de l’antic Ajuntament (plaça de la Vila, 1). I els matins, el 27 de maig i 3 de juny de 10 a 12 hores, al Casal Santa Anna.

La regidoria d’Igualtat ens proposa un treball de Cercle de dones, amb un petit viatge a la infància, per connectar amb la dona que soc actualment i prendre consciència de la meva nena interior, apuntant a la imatge que vull de mi mateixa mitjançant la tècnica de les constel·lacions sistèmiques. L’activitat es a càrrec de Ruth de Diego -treballadora social i antropòloga social i cultural, formada en teràpia Gestalt i constel·lacions sistèmiques- del Centre JMCHARLES.

Tots els tallers són gratuïts, però cal inscripció prèvia a través del WhatsApp 674 951 891.

La història d'aquest dia es remunta al V Encuentro Internacional de Mujer y Salud que va tenir lloc a San José, Costa Rica, el maig de 1987. La commemoració del 28 de maig posa damunt la taula la necessitat d’estudiar i analitzar els casos de les dones des d’aquesta perspectiva, tenint en compte tots els factors diferencials: genètics, biològics, fisiològics, endocrins, psicològics, etc. Els biaixos de gènere han fet que falti investigació científica respecte a temes com el dolor o que s’acceptin amb poc rigor casualitats no provades.

La perspectiva de gènere en la salut permet donar visibilitat fins a quin punt els diferents rols atribuïts a dones i homes i les relacions desiguals de poder es vinculen socialment als seus comportaments vers la salut. D’altra banda, fa que es qüestioni la ciència mèdica androcèntrica, basada en un model masculí, i que s’investiguin les diferències biològiques més enllà de les purament reproductives.

 

    

 

Below Content Viewlet

Document Actions