Notícies

Navigation Bar

Mesures contra la violència de gènere i una guia de contractació responsable, temes destacats del Ple de febrer

També es va aprovar la modificació dels estatuts del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme

Above Content Body

Content Core

El Ple Ordinari es va iniciar amb l'aprovació de les actes de les sessions anteriors, les núm. 11, 12 i 1, i tot seguit es va passar al despatx oficial en què la secretària municipal va informar al ple de diferents contractacions i acords presos a la Junta de Govern Local.

Posteriorment, des de l’àrea de Medi Ambient es va ratificar la modificació dels Estatuts del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, destacant-ne la variació de membres representants de la Diputació de Barcelona en la Junta General del Consorci, que passen de 8 a 1. La proposta va ser aprovada per 15 vots a favor (PDeCAT, ERC, PSC i PP) i 2 vots d’abstenció (Crida).

Mocions

PSC, PDeCAt, ERC i Crida Premià de Dalt van presentar de forma conjunta una moció de suport a les mesures contra la violència de gènere. El PP va ser l’únic que va abstenir-se argumentant que tot i compartir la necessitat de lluitar contra la violència de gènere, entenia que no era la forma correcta de presentar la moció. Aquesta però es va aprovar per una àmplia majoria, 15 vots, i 2 abstencions.

El Partit Popular va presentar una moció per a combatre l’ocupació il·legal d’habitatges però no va prosperar perquè cap altre grup s’hi va sumar tot i reconèixer els diferents portaveus la necessitat de trobar solucions al problema cada cop més gran de l’accés de persones vulnerables a un habitatge.

Crida Premià de Dalt inicialment proposava tres mocions però una d’elles, la relativa al dret a l’empadronament, la va deixar sobre la taula. Sí que es van debatre les mocions que feien referència a l’aplicació de les mesures de la ‘Guia per  a la protecció i promoció dels drets humans en la contractació pública’. Es tracta d’un document que recull  recomanacions i propostes per tal d’evitar la contractació per part d’administracions públiques d’empreses que vulneren els drets humans i de promoure el respecte dels drets humans en l’àmbit de contractació al llarg de tot el procés. La moció es va aprovar amb 15 vots a favor de Crida, PDeCAT, ERC i PSC i 2 abstencions del PP. En canvi, no es va aprovar la moció de la Crida per a la remunicipalització de la gestió del subministrament domiciliari d’aigua. El regidor Bernabé Ruffo del PP explicava que ‘estem d’acord en el lema d’aigua per a tothom però la moció no aporta dades i hi ha punts que no trobem bé, per això avancem que el nostre vot serà en contra’. El portaveu del Govern, Marc Tintoré, també es va posicionar en aquest sentit, valorant a més les dificultats de gestionar aquest servei. En aquest sentit el regidor d’Urbanisme, Josep Font, va explicar que ‘fa molts anys l’aigua del poble era pública però es va externalitzar a Sorea perquè tot eren problemes i a més era més cara’. La moció no es va aprovar en rebre només  els 2 vots de la Crida, i els 15 restants, en contra.

Informe de regidories

El regidor d’Hisenda, Alejandro Costa Urigoitia, va donar compte de l’estat d’execució del pressupost, corresponent al tercer trimestre de l’any 2018. Altres regidors i regidores, com Emma Escolano, Ana M. Cuello, Carles A. Medina, Josi Durán i Inma Fernández van exposar al ple activitats pròpies de les seves delegacions.

Precs i preguntes de l'oposició

En l’apartat de precs i preguntes al Govern, el PP va demanar per la compra de software, mal funcionament del sistema de notificació d’avaries a l’enllumenat públic, reparació i instal·lació de fanals, tala d’arbres i plantació de flors. Crida Premià de Dalt va preguntar sobre obres a la mitjana de la carretera de Vilassar, senyalització i poda d’arbres, posada en marxa de la campanya ‘No puc esperar!’, xarxa antirumors, ubicació del PIJ la Fletxa, contractacions per urgència i contractació de seguretat privada.

Abans de començar el Ple, Magda Julià, 3a tinent d’Alcalde, va prendre la paraula per a llegir el manifest en motiu de l’inici del judici al Tribunal Suprem als presos polítics catalans, un document que s’havia llegit diumenge 10 de febrer al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, en un acte municipalista organitzat per l’Associació de Municipis i Comarques (ACM), de la que l’Ajuntament forma part, per a reclamar el respecte als drets i llibertats fonamentals i exigir un judici just i imparcial per als representants polítics i socials processats per l'1-O. La regidora va ser qui va llegir el document perquè va ser qui va representar el Consistori en aquest acte. Luís Torrens, regidor del Partit Popular, va mostrar la seva disconformitat amb aquesta lectura, a la que va descriure com ‘un intent de suport a suposats delinqüents’, que va ser resposta per part del Govern argumentant que una àmplia majoria del plenari compartia el manifest en qüestió.

 

 

Below Content Viewlet

Document Actions