Notícies

Navigation Bar

Diumenge 10 de març s'inaugura l'exposició 'Dones, de la ruptura a l'actualitat'

Al Museu de Premià de Dalt, dins dels actes programats pel Dia Internacional de les Dones

Above Content Body

Content Core

Abans de l'exposició, una taula rodona a la sala de plens de l'Ajuntament serà el preludi d'aquesta mostra que no deixarà indiferent ningú. Sis dones de diferents àmbits (ciència, esport, creació, lluita social, lletres, emprenedoria) parlaran d'igualtat i el moment actual de la dona ens els seus entorns laborals. La taula rodona, moderada per la Isabel Xarrié, directora de Premià de Dalt Ràdio, comptarà amb la participació de l'Anna Martínez-Cardús de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) i Institut de recerca Germans Trias i Pujol; Georgina Gonzàlez, tècnica d'Igualtat; Madola, artista, ceramista i escultora; Anna Miranda, estudiant i cofundadora de l'ONG Humanity Wings; Montse Assens, poetessa i escriptora; i Adela Genís, periodista

L'exposició 'Dones, de la ruptura a la realitat' ens recorda que la història és plena d'exemples de dones que han lluitat per tal d'aconseguir equiparar els seus drets als dels homes, ja sigui a la seva vessant política, jurídica, econòmica, social, etc.  Està dividida en els següents àmbits:

  • La passió d'emprendre
  • Dones de lletres
  • Ni musa ni esclava
  • Ciència 'XX'
  • A dalt de Podivm
  • Lluita social

La mostra pretén reivindicar l'apoderament de la dona i la lluita pels seus drets, il·lustrant diferents moments històrics, però també donant testimoni de lluites actuals. Com explica el regidor de Turisme i Promoció de la Vila, "aquesta necessària exposició que reivindica l'odissea de diferents dones envers els seus drets, cobra especial rellevància, ja que no podem oblidar que a molts llocs en ple segle XXI i també a casa nostra, hi ha dones discriminades, perseguides, menystingudes, reprimides, violades i assassinades...".

L'exposició és plena de creativitat i sens dubte l'àmbit audiovisual serà un dels aspectes més destacats d'una mostra que estarà oberta al Museu de Premià de Dalt fins al 15 de juny de 2019.

 

Below Content Viewlet

Document Actions