Notícies

Navigation Bar

Dissabte 20 de gener arrenca l'EscenARTS d'hivern amb un nou horari

Tres propostes teatrals per tres dissabtes de gener, febrer i març al Teatre de Sant Jaume. L'EscenARTS arrenca amb teatre familiar de la mà de Pep López; seguirà amb "Cabareta" interpretada per la Maria Molins; i baixarà el teló amb "Memòria de les oblidades" amb un paper excepcional a càrrec de la Rosa Andreu.

Above Content Body

Content Core

L’edició d’hivern de l’EscenARTS aixeca el teló aquest dissabte 20 de gener a les 19h amb “Un llençol d’estels”, una proposta de teatre familiar a càrrec de Pep López. Es tracta d’una representació de música en viu i dues pantalles de vídeo que il·lustren amb dibuixos animats les cançons que s’interpreten en directe, incloent-hi noves tecnologies que permeten fer videojoc interactiu amb el públic. Tendresa, poesia i una gran dosi d’humor donen forma a una de les millors propostes de la companyia. “Un llençol d’estels” va ser l’espectacle premiat l’any 2004 per l’Associació de Representants de Catalunya (ARC) i ha girat per diversos països en els darrers anys.


La segona obra tindrà lloc el 17 de febrer i serà “Cabareta" que ha format part del Grec Festival de Barcelona. Una actriu i una pianista han escrit i compost Cabareta a quatre mans una col·lecció de temes que van de l’estil picant del Paral·lel a la cançó de denúncia. Un cabaret com els d’abans però d’ara i en clau de dona. De la mà de dos monstres escèniques, la Maria Molins i la Bàrbara Granados, acompanyades dels dos membres masculins de la banda musical, ens repassaran els temes de rabiosa actualitat. Maria Molins, una actriu que normalment fa papers dramàtics s'ha decidit a ensenyar cuixa i a fer realitat el
somni de cantar en un escenari. Ho fa en un espectacle de cabaret en clau femenina titulat "Cabareta", un projecte conjunt amb la pianista Bàrbara Granados, besnéta d'Enric Granados. On ha quedat el Cabaret en el nostre panorama teatral? És el moment de recuperar-lo, perquè sí, perquè volem, perquè en tenim necessitat, perquè estem vius, perquè estimem la vida i ens en riem!

Tancarà l’EscenARTS d’hivern l’obra “Memòria de les oblidades” de Tecla Martorell, amb la Rosa Andreu de protagonista. A la mort del dictador, el país inverteix molts esforços en fer el trànsit a la democràcia en pau i oblida el patiment de moltes persones que oblidades a les fosses comunes. Famílies senceres van invertir temps i

diners intentant trobar els cossos dels seus familiars per dignificar-los, sense èxit. L’obra “Memòria de les oblidades”, fonamentada en la documentació facilitada pels historiadors del Fòrum de Tarragona per la Memòria, intenta recrear la vida de quatre dones empresonades a la presó de les Oblates i recordar l’única afusellada que encara romanen a la fossa comuna de la ciutat. Quatre veus ens parlen de derrota, de revenja i d'oblit. Escoltem-les perquè tothom sap que la memòria és l’única eina que té la història per fer justícia.

 


 

Preus:

Taquilla: 12 €

www.atrapalo.com: 10 €

Menors de 25 anys: 9 €

PACKS FAMILIARS i descomptes a taquilla.

 

Below Content Viewlet

Document Actions