Notícies

Navigation Bar

Dilluns 10 de febrer comencen les obres del CAP a Premià de Dalt

La previsió és que en un màxim de 2 anys obri les portes al públic

Above Content Body

Content Core

Una notícia llargament esperada comença a fer-se realitat. Dilluns 10 de febrer comencen les obres de construcció del Centre d’Atenció Primària Caterina Albert i Paradís ‘Víctor Català’, un equipament que suposarà un salt qualitatiu en l’atenció mèdica al municipi.

El CAP s’ubicarà on abans hi havia l’antiga escola Víctor Català, entre el torrent de Santa Anna, camí del Mig i carretera de Vilassar de Dalt, en un solar de 1.407m2 cedit per l’Ajuntament de Premià de Dalt a Incasol fa quinze anys.

L’equipament constarà de 19 consultes genèriques, 1 sala d’extraccions i 1 sala d’urgències; dues especialitats de medicina general i pediatria.

Josep Triadó, alcalde de Premià de Dalt, mostra la seva satisfacció “perquè amb quinze anys de retard dilluns comencem el compte enrere cap a un equipament sanitari del tot imprescindible ja que l’actual conbsultori del barri ha quedat petit i les instal·lacions, obsoletes”. L’alcalde també agraeix la paciència dels veïns del barri Santa Anna – Tió i dels professionals mèdics, “els quals fa molts anys que es mereixen el CAP”. Marta Bosch, regidora de Salut, manifesta que “amb la posada en marxa del Centre d’Atenció Primària assolim el primer objectiu d’aquest Govern en matèria de salut i seguim treballant per a transformar els altres consultoris i dispensari en espais de salut vital, propers, amables i oberts”.

La instal·lació sanitària durà el nom de Caterina Albert i Paradís ‘Víctor Català’, tal i com es va aprovar en un Ple de la Corporació a instàncies de Crida Premià de Dalt per a visualitzar el nom complet de l’escriptora i no només el seu nom de ploma, Víctor Català.

 

El primer CAP de Premià de Dalt

El CAP Catarina Albert i Paradís ‘Víctor Català’ serà el primer que tindrà el municipi, que actualment disposa de dos consultoris mèdics i un dispensari mèdic. Concretament, un al centre, a l’edifici Cristòfol Ferrer, i un a l’avinguda Barcelona al barri Santa Anna – Tió, mentre que el dispensari és al barri del Remei, a l’antiga Escola Verge del Remei. El nou equipament de salut estarà distribuït en dinou consultoris mèdics i donarà cobertura a una població de més de vint mil habitants, que inclou Premià de Dalt, i els barri Santa Maria i Can Pou – Camp de Mar de Premià de Mar.

Canvis en l’aparcament de vehicles

Les obres de construcció del Centre d’Atenció Primària suposen canvis en la mobilitat del barri Santa Anna -Tió. Així, s’elimina l’aparcament lliure de Víctor Català i dijous 6 de febrer se n’obre un d’alternatiu, per a 50 vehicles, al carrer Oest, just a sota del centre comercial. Un cop es posi en marxa el CAP, es crearà un altre aparcament a l’avinguda Pedrablanca per a donar servei tant a les persones usuàries del Centre d’Atenció Primària com a les famílies amb filles i fills a l’Escola Santa Anna.

L’edifici

El projecte neix de la definició de la qualitat del espai interior. Una secció molt senzilla composada per dues línies de sales de consulta que emmarquen una sala d'espera de més alçada que rep llum des de dalt. Una secció de tres naus, similar a la d'una església, on la mirada es dirigeix cap al cel, amb la sala d'espera com a protagonista de l'edifici.

Tot el programa es col·loca en planta baixa, excepte les instal·lacions que ocupen un nivell més alt a la part final de la nau central, sobre la sala d'educació. L'edifici es retira lleugerament del veí per generar un pati lineal i poder obrir finestres generoses amb la garantia de la privacitat necessària. El sol il·luminarà el mur ceràmic que es construirà com a límit de parcel·la i que el despatx d’arquitectes que ha elaborat proposa cobrir amb buguenvíl·lies, inundant de llum i color les sales de consulta, per tal de crear una atmosfera optimista en un lloc habitualment massa sòrdid i funcional.

Les obres tindran una durada aproximada entre 14 i 18 mesos amb un import de 3.102.590,00€ IVA inclòs.

Below Content Viewlet

Document Actions