Notícies

Navigation Bar

Crònica del ple ordinari del 18 d'abril de 2016

Amb 25 punts a l'ordre del dia inicial

Above Content Body

Content Core

Ple de la CorporacióEl Ple ordinari del 18 d’abril va iniciar-se amb la lectura i aprovació de l’acta de la sessió anterior (acta núm. 2). Tot seguit, des d’Hisenda, el regidor Alejandro Costa Urigoitia,  va explicar els punts 2 i 3, corresponents a l’aprovació del compte de gestió de la Recaptació de l’exercici 2015 –una mena de foto de les competències delegades a l’Oficina de Recaptació i Gestió Tributària- i l’aprovació provisional de la modificació de les Ordenances Fiscals. Ambdós punts es van aprovar per unanimitat.

El Punt 4 de l’ordre del dia era la modificació del catàleg de llocs de treball de la Corporació per a l’exercici 2016. Concretament, les modificacions feien referència a una auxiliar administrativa que treballa a l’ORGT –i que amb aquest canvi adequa la seva retribució a la resta de plantilla de l’Ajuntament- i a un reforç en la Policia Local del responsable de Via Pública, qui ara també farà tasques de suport al capdavant de la Prefectura d’aquest cos de seguretat. Des de Crida Premià de Dalt van manifestar que “fem un vot de confiança a que les coses vagin millor a la policia”. L’alcalde, Josep Triadó, va lloar la figura d’Ángel López Matías, la persona que ocuparà aquest càrrec a la Policia Local, destacant que “és l’últim repte per a ell. Una persona qualificada, tant a via pública, seguretat i temes legals”. I va fer èmfasi “en la nostra aposta per la gent de la casa”.

Entre els punts 5 i 10 de l’ordre del dia es van debatre les mocions dels diferents grups municipals. En aquesta ocasió, 1 del PSC i 4 de Crida Premià de Dalt.

En la primera d’elles, el Grup Municipal Socialista instava a iniciar els tràmits per a la creació del registre de grups d’interès, emmarcada en el desplegament reglamentari de la llei de Transparència, aprovada pel Parlament de Catalunya el 29 de desembre de 2014. La moció va ser aprovada per unanimitat.

Crida Premià de Dalt va presentar quatre mocions, però la primera d’elles, relativa a la instal·lació de voreres a un tram la carretera a Premià de Mar, la va retirar perquè el Govern Municipal ja havia parlat amb l’Ajuntament de Premià de Mar i aquest ja preveu tant les voreres com una rotonda a la referida carretera i la Diputació de Barcelona ja ha presentat un avantprojecte d’aquesta actuació al Consistori veí.

El Punt 8 el formava la moció de Crida Premià de Dalt de suport als Ajuntaments investigats per l’Audiència Nacional i al dret a decidir. Jaume Batlle, regidor d’aquest grup, va exposar la moció, va defensar el dret a l’autodeterminació i va manifestar que “perquè la independència sigui possible, ha de portar desobediència”. El portaveu del PP, Bernabé Ruffo, va manifestar que “per raons òbvies, el nostre vot en contra” i va avançar que “no debatrem mocions que no tinguin a veure amb el poble”. Inma Fernández, del PSC, va avançar l’abstenció del seu grup “per a ser coherents amb la línia que hem seguit en el procés independentista, i per respecte a totes les persones que representem”. L’alcalde va recordar que per aquestes temes, l’Ajuntament ha estat investigat per dos jutjats. La moció es va aprovar amb els vots a favor de Crida Premià de Dalt, CiU i ERC; l’abstenció del PSC i el vot en contra del PP.

La següent moció aprovada amb els vots favorables de Crida Premià de Dalt, Partit Socialista de Catalunya i ERC –CiU es va abstenir i el PP va votar en contra- va ser la que presentava Crida Premià de Dalt per a donar suport a les represaliades polítiques i als joves encausats pel cas “Quatre Roses”, i demanar a la Generalitat de Catalunya que es retirés com a part encausatòria. La mare de dos dels joves encausats, veïns d’Arenys de Munt, va exposar els fets succeïts en el desallotjament de Can Vies, i el procés judicial en què es troben immersos els seus fills a qui la Fiscalia sol·licita 1,5 anys de presó i la Generalitat, 8.

La darrera moció del Ple del mes d’abril era una actualització de la que es va presentar en el ple anterior –de suport a les mobilitzacions i referèndums contra la LOMQUE i el 3 + 2 i en defensa de l’escola pública- i que, a instàncies del PSC, CiU i ERC ha variat algun dels acords inicials que proposava. La moció es va aprovar amb els vots de tots els grups municipals a excepció del PP, que va votar en contra.

En l’apartat d’Informe de Regidories, des d’Hisenda es va donar compte del Decret d’Alcaldia relatiu a l’aprovació del Pla Pressupostari a mig termini 2017-19 de l’Ajuntament (estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera); i de la liquidació del pressupost de l’Ajuntament corresponent a l’exercici 2015.

El regidor de Comunicació, Participació Ciutadana, Transparència i Govern Obert va informar que dimecres 20 d’abril l’Ajuntament recollirà el Segell Infoparticipa, havent assolit el 100% de trnasparència i qualitat de la comunicació pública per segon any consecutiu. Un reconeixement que només rebran 25 ajuntaments de tot Catalunya.

La regidora de Cultura/Arts Escèniques va destacar la celebració de la Setmana de Sant Jordi, fruit d’un treball transversal entre Ensenyament, Cultura, la Biblioteca i les entitats; la commemoració de l’Any Llull amb un recital poètic a càrrec de Montse Germán; i l’Aplec de la Cisa del proper 1 de Maig.

Ana M. Cuello des d’Ocupació i Promoció Econòmica va informar el Ple dels diversos cursos que es porten a terme; de l’arrencada del programa Mentoring, mitjançant el qual exdirectius d’empresa ja retirats assessoraran 10 empreses locals de forma gratuïta, i d’una activitat que porten a terme estudiants d’un màster de la UPC per a difondre el Banc d’Energia entre les empreses locals.

Marc Tintoré, regidor de Cultura/Patrimoni va recordar que el 8 de maig té lloc la 21a Missa Rociera de Premià de Dalt. I Carles A. Medina va explicar el canvi de normativa en l’adjudicació de les parades a la Fira d’Artesania de l’Aplec de la Cisa i també va recordar que el Museu de Premià de Dalt acull una nova exposició temporal, Digiphoto. David Rovira va destacar quant a Ensenyament la 3a edició de l’Ajuntament Jove, amb 3 propostes guanyadores, i l’èxit de les xerrades sobre educació que han organitzat les AMPAs dels centres educatius públics del poble, alhora que va informar que la propera activitat serà una xerrada a càrrec de Neus Sanmartí, professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona, i experta en temes d'avaluació per competències, el 3 de maig a la sala de plens.

Des de Crida Premià de Dalt també van informar que organitzaven la presentació de dos llibres de Jordi Borràs, “Plus Ultra” i “Desmuntant Societat Civil Catalana”, el dia 29 d'abril, ja que han canviat la data inicialment prevista.

Finalment,l’alcalde, Josep Triadó, va informar que l’Ajuntament no demanarà cap crèdit, tot dient que “el que altres municipis han de pagar als bancs, nosaltres ho destinem als veïns”. I va afegir que “a Premià de Dalt som un exemple a nivell comunicatiu i a nivell econòmic”, destacant l’assoliment, de nou, del 100% de transparència que acrediten la UAB i l’Oficina Antifrau. Tal i com fa des que va ser escollit alcalde, Josep Triadó va informar al Ple que se segons certificat emès per la Interventora Municipal, se segueixen complint els tres requisits que permeten a l’alcalde seguir cobrant, és a dir, no s’apugen impostos,  l’Ajuntament no s’endeuta i es paguen les factures en el termini establert per la Llei.

Després de les mocions, van arribar les preguntes de dos grups de l’oposició, Crida Premià de Dalt i Partit Popular, al Govern Municipal. Les preguntes de Crida Premià de Dalt van fer referència a temes relacionats amb entitats, 9N, ràdio municipal, Policia Local, OAC, subvencions a entitats i web, samarretes de “Viu Premià de Dalt”, el Festival Divertit, contractacions per urgència i un tema legal de donar compte al Ple del que s’aprova a les Juntes de Govern Local i Decrets d’Alcaldia. En aquesta ocasió, no va haver-hi cap intervenció per part del públic assistent al Ple.

MOCIONS APROVADES

Moció per a iniciar el procés de creació del registre de grups d'interès

Moció per a iniciar el procés de creació del registre de grups d'interès

Fitxer: MOCIA__PSC_REGISTRE_GRUPS_INTERA_S.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 278,48 kB

Moció de suport als ajuntaments investigats per l'AN

Moció de suport als ajuntaments investigats per l'AN

Fitxer: MociA__de_suport_als_ajuntaments_investigats_per_l_AudiA_ncia_Nacional_i_al_dret_a_decidir.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 404,7 kB

Moció de suport al col·lectiu Quatre Roses

Moció de suport al col·lectiu Quatre Roses

Fitxer: mociA__suport_4_roses.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 3
Mida: 404,24 kB

Moció LOMQUE i 3 + 2

Moció LOMQUE i 3 + 2

Fitxer: MOCIO_LOMQUE.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 3
Mida: 481,64 kB

ORDRE DEL DIA

Ordre del Dia del ple ordinari del mes d'abril

Ordre del Dia del ple ordinari del mes d'abril

Fitxer: ordredeldia_pleordinari_abril2016.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 3
Mida: 528,48 kB

Below Content Viewlet

Document Actions