Notícies

Navigation Bar

Com gestionem els residus als domicilis particulars de persones contagiades per la Covid-19?

Els residus de la persona en quarantena s’han de dipositar en una bossa tancada dins d’una altra, amb la resta de deixalles de la llar

Above Content Body

Content Core

Una ordre del Ministeri de Sanitat, publicada al BOE, estableix un seguit d’instruccions sobre la gestió dels residus domèstics en la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

Segons aquesta ordre, en llars amb positius o en quarantena per coronavirus, es recomana que els residus del pacient, inclòs el material d’un sol ús com ara guants, mocadors, mascaretes..., s’han d’eliminar en una bossa de plàstic dins un cubell (si és possible amb tapadora i pedal d’obertura) instal·lat a la seva habitació, sense realitzar cap mena de separació per al reciclatge. En aquesta bossa es depositaran també els materials emprats per la persona cuidadora.

Aquesta bossa s’ha de tancar i introduir-se en una segona bossa d’escombraries, que s’ha de llençar al cubell general de residus (fracció resta). I, tot seguit, rentar-se les mans amb aigua i sabó. En aquests casos, mai s’ha de fer ús dels contenidors de recollida selectiva a l’hora de dipositar les deixalles, sinó introduir-les exclusivament al contenidor de rebuig, ni, òbviament, abandonar-les a la via pública.

Per què a la fracció resta?

Perquè es destinarà directament a incinerar sense que prèviament s’hagi d’obrir la bossa manualment. En el supòsit que s’hagués de fer algun tractament previ, aquest es faria de forma automàtica evitant sempre l’obertura manual de les bosses en qüestió.

 

Below Content Viewlet

Document Actions