Notícies

Navigation Bar

Com actuar amb les mascotes que acompanyen les persones refugiades d'Ucraïna?

La Generalitat de Catalunya estableix un protocol excepcional d’urgència al respecte.

Above Content Body

Content Core

Davant de l’emergència actual, la Unió Europea permet l’entrada d’aquestes mascotes sense exigir el compliment dels requisits sanitaris establerts a la normativa, flexibilitzant les condicions d’entrada per aquelles mascotes procedents d’Ucraïna que acompanyen als/a les seus/seves propietaris/àries.

Pel risc que suposa l’entrada d’aquests animals sense un control previ, La Generalitat de Catalunya s’ha vist en la necessitat d’establir un protocol d’actuació excepcional d’urgència per reduir possibles riscos inherents a aquesta situació en relació a certes malalties, com és la ràbia.

Per aquest motiu, s’informa a totes aquelles persones procedents d’Ucraïna que arriben amb mascotes que cal fer un control i seguiment sanitari dels seus animals, el qual serà totalment gratuït, i que per fer- lo cal conèixer la seva localització. Caldrà informar-los, doncs, que han d’omplir el formulari de propietaris de mascotes d’Ucraïna i enviar-lo al correu de la bústia d’Identificació i Moviments del Servei de Prevenció en Salut animal.

Documentació important

La idea és que els catalans que acullin persones ucraïneses ho puguin explicar i fer-ne difusió a totes les persones refugiades que arribin acompanyades d'una mascota, i que les persones voluntàries i totes les entitats que estan atenent persones disposin d’aquesta documentació:

 

Below Content Viewlet

Document Actions