Notícies

Navigation Bar

Celebrem Tots Sants amb seguretat

Al cementiri caldrà garantir les mesures de neteja de mans, distància física i neteja i desinfecció de les instal·lacions.

Above Content Body

Content Core

Protecció Civil de la Generalitat, davant la proximitat de la festivitat de Tots Sants els dies 31 d’octubre i 1 de novembre, ha presentat al PROCICAT les principals recomanacions per tal de celebrar aquesta festa amb seguretat i complint totes les mesures i restriccions per la COVID-19. Les recomanacions afecten, d’una banda la celebració de la Castanyada sobretot la tarda-nit del 31 d’octubre, i de l’altra la visita als cementiris el dia 1 de novembre per retre el tradicional culte als difunts. A nivell general, cal tenir en compte el marc normatiu actual que prohibeix les trobades i reunions de més de 6 persones tret que siguin totes convivents, tant en l’àmbit públic com privat; la prohibició del consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública; la prohibició de fumar a la via pública i espais a l’aire lliure si no es pot respectar la distància interpersonal de 2 metres, i, finalment, l’ús obligat de la mascareta.

Pel que fa a Premià de Dalt, enguany s'ha suprimit l'autobús que connectava els diversos barris amb el cementiri com a mesura preventida. Sí que es manté l'acompanyament musical que enguany serà a càrrec dels músics Dani Tomàs i Eduard Adalid, d'11.30 a 13.30 hores.

A banda, tot i que inicialment Mn. Ramon Roca havia previst una missa a l'interior de l'Ermita de Sant Sebastià, situada al mateix cementiri, aquesta s'ha suspès perquè l'edifici no disposa de la suficient ventilació. Tanmateix, s'oficiarà un respons per les persones difuntes a l'exterior de la capella.

Recomanacions i mesures de seguretat a Premià de Dalt

Amb aquesta situació, l’Ajuntament de Premià de Dalt posa en marxa una sèrie de mesures de seguretat per a les persones que es desplaçaran al cementiri municipal dissabte 31 d’octubre i diumenge 1 de novembre.

  • Control de l’aforament a càrrec de personal municipal
  • Establir entrades i sortides diferenciades sempre que sigui possible.
  • Obligació de portar mascareta en tot moment.
  • No es pot menjar ni beure dins els cementiris.
  • Adoptar mesures de neteja i desinfecció periòdica adequades a la intensitat d’ús de les instal·lacions i al nombre d’usuaris, amb especial atenció a les zones i espais d’ús comú.
  • Aforament limitat a l’Ermita de Sant Sebastià que hi ha al cementiri
  • Les persones podran acostar-se a dipositar flors en els nínxols mantenint les mesures d’higiene i respectant sempre la distància física entre no convivents.
  • El cementiri disposarà de papereres per dipositar-hi residus; així com dispensadors de gel hidroalcohòlic en llocs accessibles i visibles.
  • Es recomana les persones visitants limitar el temps d’estada al cementiri i limitar l’ús de bancs i seients.

 

Celebració de Misses

Se'n faran les següents:

11.00 h, a la Parròquia de Sant Pere

12.30 h, al Santuari de la Mare de Déu de la Cisa

17.00h, respons per les persones difuntes davant de la Capella de Sant Sebastià, al mateix cementiri municipal

18.00 h, a la Parròquia de Sant Pere

 

 

 

  


 

Recomanacions Protecció Civil

Below Content Viewlet

Document Actions