Notícies

Navigation Bar

Carlos Garcia Ábalos deixa el càrrec de regidor

La renúncia es va fer efectiva en el Ple celebrat dilluns 19 de setembre de 2022

Above Content Body

Content Core

Un dels dos regidors de Crida Premià de Dalt, concretament en Carlos Garcia Ábalos, renunciava a la seva acta com a regidor municipal en el ple celebrat aquest dilluns 19 de setembre. Garcia Ábalos ha estat regidor durant 7 anys, des de les eleccions municipals celebrades l’any 2019, en què el seu grup polític va obtenir representació. En la seva intervenció es va mostrar visiblement emocionat i va destacar “la gran responsabilitat i orgull que suposa ser regidor”. Els diferents portaveus dels grups municipals i l’alcalde, Josep Triadó, van dedicar-li paraules d’agraïment a la seva tasca política i de bons desitjos, fent èmfasi tots i totes en la seva humanitat. Previsiblement al ple ordinari de novembre prendrà possessió la persona que el substituirà, en Víctor Pérez Berruezo. 

Modificacions del pla urbanístic

En el Ple van prosperar tres propostes que feien referència a l’àmbit de Territori, concretament, a  modificacions puntuals de l’actual Pla d’Ordenació Urbanística Municipal a Can Costa i camí de Can Soberano - torrent Malet, i a l’entorn del pavelló poliesportiu municipal, carrer Ebre i carrer Nord en què es canvien les qualificacions d’equipaments, espais lliures i aparcament a l’aire lliure.

El regidor de Cs, David Expósito, feina referència als errors constants en el POUM del 2007 que es van resolent ple rere ple i es queixava de tantes modificacions del planejament, opinió aquesta compartida per Jaume Batlle de la Crida, qui reclamava un nou planejament “per adaptar-lo a l’actualitat amb el màxim consens polític i participació ciutadana”.

La primera modificació es va aprovar amb els vots a favor del Govern (Junts i PSC), l’abstenció de Crida i Ciutadans, i els vots en contra d’ERC. La segona, referent a camí de Can Soberano i torrent Malet, amb els vota favorables de Junta, PSC i ERC i l’abstenció de Crida i Cs; i la darrera, amb els vots a favor de Junts i PSC, en contra de Crida i CS i abstenció d’ERC.

Canvis en la tinença responsable d’animals

Per unanimitat, es va aprovar la proposta que presentava la regidora de Medi Ambient, Marta Bosch, i que feia referència a canvis en l’ordenança que regula la tinença responsable d’animals domèstics. Entre altres, passa a ser obligatori ruixar els pipís dels gossos a la via pública amb aigua; queda prohibit que aquests facin les seves necessitats a escocells enjardinats i també s’augmenten les sancions per a les persones propietàries de gossos que actuen amb incivisme. Aquests canvis de normativa es reforçaran amb una campanya publicitària per informar tothom. 

Regulació del teletreball

Tots els grups municipals també aprovaven el Reglament regulador del teletreball a l’Ajuntament. Ginés Marín, regidor de Recursos Humans, explicava que “la pandèmia ha canviat els hàbits en el sistema de treball” i destacava “aquest és un document consensuat amb els representants de les treballadores i treballadors municipals”. David Expósito des de Cs destacava les bonances del teletreball en la conciliació familiar i reducció de costos de desplaçament al lloc de feina, mentre que Carlos Garcia des de la Crida agraïa que s’hagi resolt el conflicte amb el personal alhora que el  felicitava perquè “la reivindicació laboral ha donat els seus fruits”. Des d’ERC, el seu portaveu, Quim Fornés, manifestava que “el camí no ha estat tan plàcid ni a iniciativa del Govern, però, ho celebrem”.

Mocions diverses

En l’àmbit de les mocions, Junts i ERC van presentar conjuntament una d’adhesió al manifest de l’acord social per l’Amnistia i l’Autodeterminació, “enteses com la fi de la repressió des d’una perspectiva col·lectiva –rere quatre anys d’excepcionalitats i més de 800 persones amb causes judicials encara obertes– i la necessitat d’un marc de resolució democràtica basat en el respecte a la lliure determinació de la societat catalana”, estableix el manifest en qüestió. 

La moció es va aprovar amb el vot a favor de Junts, ERC i Crida; l’abstenció del PSC i el vot en contra de Ciutadans, el regidor del qual va qualificar la moció de “nova pàgina del viatge a enlloc”.

També va prosperar la moció de la Crida de suport a en Roger, un jove que ha estat durant més de 20 anys veí del barri La Floresta que està acusat d'un delicte d'atemptat contra l'autoritat i li demanen 3 anys de presó per uns fets ocorreguts el novembre de l’any 2017 en una manifestació a favor de grups antifeixistes. Ell, però, ha denunciat dos agents de la policia espanyola per agressions, i també seran jutjats.

En el ple, els portaveus dels grups municipals de Crida, Junts i ERC van qüestionar la separació de poders a l’Estat espanyol i van donar tot el seu suport a en Roger. Inma Fernández (PSC) va dir que “no volem entrar en temes judicials. Volem que s’esclareixin els fets i que no et condemnin”. D’altra banda, el regidor de C’s, David Expósito, va queixar-se de la voluntat d’aquesta i altres mocions de “pressionar el poder judicial” i va assegurar que “nosaltres defensem la justícia”. Per a tancar el debat, l’alcalde, Josep Triadó va reclamar “que es faci justícia de veritat” tot anhelant que en Roger no sigui condemnat.

La moció es va aprovar amb els vots a favor de Crida, Junts i ERC; l’abstenció del PSC i el vot en contra de Ciudadanos.

Precs i preguntes de l’oposició al Govern

El grup municipal d’ERC va formulari 5 preguntes i 4 precs. Va demanar informació sobre la xarxa municipal d’aigua, la urbanització de Can Nolla, els punts liles i senyalització viària. Quant a precs, aquests van ser sobre LGTBIfòbia, abeuradors per a mascotes i comunicació pública.

El grup municipal de Ciutadans va fer 7 preguntes i 1 prec. Les preguntes versaven sobre el vandalisme al barri Santa Anna-Tió, fonts públiques, retirada de cotxes abandonats, aigua, estudi tècnic del servei de neteja viària, ajuts a les famílies de Premià de Dalt a l’inici del curs escolar i sobre la recuperació del cinema a la fresca. El prec feia referència a la poda dels arbres propers a les càmeres de seguretat.


 

Ordre del dia

Below Content Viewlet

Document Actions