Notícies

Navigation Bar

Cal prendre mesures de precaució contra el mosquit tigre!

El control preventiu pot aconseguir-se eliminant els llocs d’aigua on creixen. És molt important comptar amb la col·laboració ciutadana

Above Content Body

Content Core

Malgrat la situació actual en què ens trobem a causa de la COVID-19, i tot i haver disminuït considerablement els desplaçaments de persones i mercaderies, l’augment de les temperatures i les pluges de la primavera comporten l’aparició, novament, del mosquit tigre i, amb ell, la seva capacitat d’actuar com a vector d’alguns tipus de malalties.

En els darrers dies, s'ha advertit de la presència de mosquits tigre a diversos punts de Premià de Dalt. Per aquest motiu, des de l'Ajuntament es fa una crida als veïns i veïnes a seguir les recomanacions per intentar evitar que aquest insecte sigui molt present. Aquests insectes solen ser molt presents en èpoques de calor i, per aquest motiu, cal anar en compte en aquestes properes setmanes i mesos.

El mosquit tigre pon ous a qualsevol lloc de petites dimensions susceptible de quedar inundat i que contingui aigua durant uns quants dies. En conseqüència, el control preventiu pot aconseguir-se eliminant els llocs d’aigua on creixen. I, aquí, és molt important comptar amb la col·laboració ciutadana. La immensa majoria d'espais on el mosquit tigre pot criar són en finques privades. Especialment, els ous els dipositen en recipients petits que continguin aigua. Per això es recomana buidar tots els recipients que es tinguin amb aigua en finestres, balcons, patis i jardins.

Conte 'A la caça del mosquit ratllat'

També s’ha editat el conte “A la caça del mosquit ratllat” amb l’objectiu de donar a conèixer el mosquit tigre i fomentar el civisme i un canvi de comportament dels infants i les seves famílies respecte a la lluita contra el mateix. Aquest conte només està disponible en format Pdf i es pot descarregar a l’adreça https://www.diba.cat/web/salutpublica/conte-mosquit-tigre-a-la-caca-del-mosquit-ratllat 

 

Below Content Viewlet

Document Actions