Notícies

Navigation Bar

Aquest cap de setmana Premià de Dalt marca un gol a l’homofòbia

Commemorem el Dia Internacional contra l’Homofòbia en l’esport el cap de setmana del 17 i 18 de febrer, per segon any consecutiu, fruit de la tasca entre la Regidoria d’Igualtat i el grup municipal de Crida Premià de Dalt, amb la col·laboració del Punt d'Informació Juvenil La Fletxa, Panteres Grogues i la Societat Cultural Sant Jaume.

Above Content Body

Content Core

 

El 19 de febrer es commemora arreu el Dia Internacional Contra l'Homofòbia en el futbol. És el dia en que va néixer Justin Fashanu, un jugador de futbol d’elit que al 1990 va decidir fer pública la seva homosexualitat. Des d’aquell primer moment va ser tractat amb molta hostilitat, fins que finalment, l’any 1998, es va suicidar. En aquest sentit, cal recordar que des del món institucional de l’esport la carta Olímpica rebutja qualsevol tipus de discriminació “la pràctica de l’esport es un dret humà. Totes les persones han de tenir la possibilitat de practicar l’esport, sense discriminació de cap tipus i d’acord amb l’ideal olímpic, que exigeix comprensió mútua, solidaritat i un esperit d’amistat i joc net”.

L’any passat l’Ajuntament, Crida Premià de Dalt i la comunitat esportiva van engegar una campanya per encoratjar jugadors i jugadores, famílies, equips tècnics i veïns i veïnes contra el rebuig i la discriminació homòfoba a l'esport i, en particular, al futbol, i es van repartir cordons amb els colors de l’arc de Sant Martí.

Panteres Grogues, col·laboradora d'aquesta celebració, és una associació sense afany de lucre que té per objectiu la lluita contra l'homofòbia en el món de l’esport i oferir un espai on gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals puguin desenvolupar una activitat esportiva de forma lliure i distesa. Les Panteres Grogues va néixer l'any 1994, gràcies a l'empenta d'en Rudy, quan una colla de gais i lesbianes jugaven a vòlei a la platja amb una pilota groga que els hi havia regalat un equip de volei gai d'Alemanya.

Durant el cap de setmana es desplegaran pancartes amb el lema ‘A Premià de Dalt juguem contra la LGBTIfòbia' abans de tots els partits que es van celebrar durant aquell cap de setmana a Premià de Dalt en les diferents categories dels clubs. A més, als clubs es repartiran fulletons informatius sobre la importància de no admetre actes homòfobs, es regalaran cordons amb els colors de l’arc de Sant Martí, es llegirà un manifest abans dels partits i a la façana de l’Ajuntament es penjarà la bandera de l’arc de Sant Martí simbolitzant el respecte a la diversitat sexual. 

Diumenge 18 de febrer es farà un taller formatiu sobre LGBTIfòbia a l’esport a càrrec de Panteres Grogues a les 11.30h a la Societat Cultural Sant Jaume i a les 12 del migdia, lectura del manifest i en acabar, partits mixtes amb aquesta associació. Us animeu a marcar un gol a l’LGBTIfòbia? O juguem totes o punxem la pilota!

 

 

Descarregueu-vos aquí el fulletó que es repartirà als equipaments esportius municipals.

    

Below Content Viewlet

Document Actions