Notícies

Navigation Bar

Aprovats els reglaments interns de la Policia Local i del seu armament

Dilluns 16 de gener es va celebrar el primer ple de l’any 2023 en què va prendre possessió com a nou regidor de la Crida, en Víctor Pérez Berruezo.

Above Content Body

Content Core

La sessió ordinària va començar amb l‘informe de regidories on l’alcalde, Josep Triadó, va informar el Ple que s’activava un reforç a les tardes i el cap de setmana tant de neteja viària com de recollida de residus. Triadó però feia incidència en la necessitat de promoure el civisme i combatre els abocaments a la via pública que periòdicament desborden les bateries de contenidors. L’alcalde també va lamentar públicament els fets vandàlics i l’incivisme patits durant la Nit de Reis alhora que va manifestar que des de l’Ajuntament s’actuarà amb contundència al respecte. Finalment, va recordar el reforç en seguretat ciutadana amb 12 agents cívics/serenos al carrer, “els quals tenen un efecte dissuasiu”, deia. I afegia “han marxat del poble dues ocupacions que generaven inseguretat i per exemple, quant a robatoris a l’interior de domicilis hem passat de 16 al desembre de l’any 2021 a 4 en el mateix mes de l’any 2022; i pel que fa a l’interior de vehicles, de 18 a 1 en el mateix període”. 

Víctor Pérez Berruezo, nou regidor de la Crida Premià de Dalt

Un dels punts destacats de la sessió plenària va ser la presa de possessió del nou regidor de la Crida, Víctor Pérez, qui substitueix en el càrrec a Carlos Garcia Ábalos que havia renunciat com a regidor d'aquesta formació política en el ple del passat 19 de setembre de 2022. 

Modificacions urbanístiques

Des de Territori, es van portar a Ple tres modificacions del Pla d’Ordenació Urbanística de Premià de Dalt que ja havien estat debatudes prèviament i que seguien el curs de la tramitació pertinent. La primera feia referència a una finca del camí de Can Soberano / torrent Malet i va prosperar amb els vots a favor del Govern (Som Impuls/Junts i PSC) i ERC; i l’abstenció de Crida i Ciutadans. La segona, sobre l’entorn del pavelló, el carrer Ebre i el carrer Nord es va tirar endavant amb els vots a favor del govern i l’abstenció de l’oposició. La tercera modificació urbanística tractava de la zona industrial. En aquest cas va prosperar amb els vots a favor de tot el plenari a excepció de la Crida que s’hi va abstenir argumentant que el seu grup aposta per a fer un nou POUM (Pla Urbanístic) la següent legislatura i decidir amb participació el model de poble que es vol.

Canvis en els Estatuts de la Mancomunitat de la Deixalleria La Suïssa

El motiu d’aquest punt era que els estatuts recullin el nou servei de reutilització dels residus que s’hi porten. I això s’ha d’aprovar per part dels plenaris dels municipis que conformen la mancomunitat. És a dir, Premià de Dalt, Premià de Mar i Vilassar de Dalt. El coordinador de l’àrea de Territori, Carles A. Medina, va explicar a la Crida -qui havia proposat abans de ple que la reparació dels diferents productes es fes in situ a la mateixa deixalleria-que aquesta tasca es farà al Parc Circular Mataró-Maresme. El punt es va aprovar per unanimitat i els diferents portaveus van destacar la importància d’apostar per l’economia circular i l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Reglaments interns de la Policia Local i el seu armament

Ambdós punts es van aprovar per unanimitat de tots els grups municipals. Els dos documents havien estat prèviament aprovats pels Delegats de personal, com va explicar el regidor de Seguretat Ciutadana i Convivència, Ginés Marín, qui va afegir que “és una bona eina de treball”. Des de Ciutadans, el seu regidor David Expósito reclamava més agents, tecnologia i trobava a faltar “l’organigrama ideal i el possible ús de pistoles elèctriques (táser) o càmeres de gravació”. Jaume Batlle des de Crida optava per augmentar el nombre d’agents i no tants serenos alhora que reclamava que “el reglament sigui viu”. Quim Fornés, portaveu d’ERC, demanava “anar a màxims amb la Policia Local més que en altres sistemes”. L’alcalde, Josep Triadó, va intervenir per a recordar que “els serenos no substitueixen la policia sinó que la complementen al mateix temps que combaten l’incivisme”.

Estira i arronsa entre Govern i ERC

Els grups municipals de Crida i Esquerra no van presentar cap moció, prec ni pregunta en aquest ple. En el cas d'ERC ho va fer però fora de termini i, per tant, no es va incloure en l’ordre del dia. En aquest context, el portaveu del Govern, Carles A. Medina, va dir a l'informe de regidories que lamentava que tot i haver establert la periodicitat dels plens cada dos mesos al Reglament Orgànic Municipal per donar més marge a l’hora de preparar temes, debatre'ls i consensuar-los, “sembla que s’improvisi”. Va mostrar-se crític amb mocions tipus dels diferents partits que mostren posicionaments alhora que es va queixar que no s’utilitzi més la figura de la declaració institucional. L’estira i arronsa es va produir perquè en aquest apartat d'informes de regidories Medina va donar arguments quant a les mocions i preguntes presentades fora de termini per part d’ERC, “per a millorar el proper ple de març”, segons va llegir. Més tard, el portaveu d’Esquerra, Quim Fornés, va titllar de “poc elegant” aquesta intervenció "per utilitzar el temps en respondre allò que no ha estat admès al ple". També es va queixar que en no tenir la paraula, no es podia replicar.

Mocions

Ciutadans va presentar-ne una en què demanava l’ampliació dels horaris en els equipaments de titularitat pública de Premià de Dalt. David Expósito va exposar la dificultat de moltes persones per accedir presencialment a l’OAC a conseqüència dels horaris d’aquest servei municipal: “Entenem que l’administració ha d’estar al servei de la ciutadania i no al revés”, explicava el regidor taronja, i reclamava “obrir-la un dia a la tarda durant 3 hores”. Jaume Batlle des de Crida s’hi mostrava d’acord tot explicant que “hem presentat propostes semblants”. Fornés des d’ERC recordava que “anem cap a un ajuntament cada cop més digitalitzat” i demanava estudiar la possible ampliació d’horaris sense perjudicar el personal de l’OAC. El portaveu del Govern, Carles A. Medina, recordava l’obligatorietat de les empreses de donar permisos al seu personal quan ha de fer diligències amb l’administració, i també que la llei estableix que la relació entre una empresa i qualsevol administració ha de ser digital.  L’alcalde va posar èmfasi en què “fa temps, s’obria una tarda i la persona que hi era havia de fer altres tasques perquè pràcticament no venia ningú”. La moció no va aprovar-se. Ciutadans i Crida la van votar a favor, el Govern en contra i ERC es va abstenir.

Preguntes de Ciutadans al Govern

David Expósito va preguntar sobre mobilitat reduïda, transport públic, Fons Next Generation-EU i sobre el suport del Govern al comerç local de Premià de Dalt durant el Nadal.


 

Ordre del dia del Ploe 16/01/2023 

 

 

Below Content Viewlet

Document Actions