Notícies

Navigation Bar

Alt risc d'incendi al Maresme fins el diumenge 2 d'agost

Above Content Body

Content Core

La comarca es troba en una situació d'alerta per l'elevat risc d'incendi forestal fins el diumenge 2 d'agost. Les condicions meteorològiques i ambientals han fet que la Generalitat de Catalunya activi, per primer cop aquest estiu, el Pla Alfa 2 que extrema la vigilància i el control dels boscos i de qualsevol columna de fum.

La previsió per als propers dies és que la situació s'agreugi. Davant d'això, la Generalitat ha anulat tots els permisos per fer foc i per realitzar treballs que generin restes vegetals (franges de protecció d'incendis, neteja de rieres i aprofitaments forestals, entre d'altres).

Les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF's) del Maresme i els seus 300 voluntaris, han extremat els serveis de vigilància i activació en cas d'incendi forestal, duplicant els torns i garantint el màxim  de personal i vehicles amb quit d'extinció preparats.

El Consell Comarcal del Maresme ha enviat una alerta a les policies locals i està contactant amb els ajuntaments per informar-los de la situació i que activin a cada municipi les mesures preventives adients.

És molt important que la població estigui assabentada i que davant de qualsevol columna de fum, ho comuniqui a bombers, policies o truqui al telèfon d'emergències: 112. En aquests casos, el temps de detecció del foc pot ser vital.

NIVELL ALFA 2: Vigilància exclusiva d'incendis forestals
  • Control de columnes de fum a terrenys forestals i a terrenys no forestals a menys de 500 m de zones forestals.
  • Identificació de l'autor del foc.
  • Fer-lo apagar. Excepte les autoritzacions excepcionals.
  • Control de llocs predeterminats d'especial risc.
  • Control de circulació de vehicles per zones forestals predeterminades.
  • Posada en servei de punts de guaita estratègics i predeterminats.
  • Control d'abocadors predeterminats.

Cliqueu aquí(4)

Below Content Viewlet

Document Actions