Notícies

Navigation Bar

Al setembre arrenca el Grup de Suport i Ajuda Mútua a Premià de Dalt

Un recurs de suport psicològic per a persones cuidadores no professionals

Above Content Body

Content Core

Els Grups d'Ajuda Mútua o GAM són un grup de persones que es reuneix per compartir un problema de salut física, psicològica, o una situació social de risc, amb la finalitat de donar-se suport mutu i compartir informació de cara a aconseguir canvis personals i/o socials i reduir l’impacte negatiu de la cura que a vegades experimenten els cuidadors i cuidadores no professionals.  

El grup es farà al Casal d’Avis Santa Anna – Tió els dijous de 10.00 a 11.30h, del 23 de setembre al 13 de desembre. Les persones que estigueu interessades a formar-ne part heu d’inscriure-us prèviament al departament de Treball Social de l’Ajuntament de Premià de Dalt, a través de correu electrònic o per telèfon. Trobareu les dades de contacte AQUÍ.

 
Quins són els objectius específics dels Grups d’Ajuda Mútua?

  1. Generar vincles de relació, suport i d’ajuda mútua entre les persones cuidadores perquè puguin compartir l’experiència de cuidar d’una manera satisfactòria.
  2. Oferir estratègiesa la persona cuidadora perquè gestioni favorablement necessitats i conflictes.
  3. Donar suport al cuidador per a la gestió d’emocions i sentiments que surtin durant el procés de cura per tal de prevenir i evitar situacions d’esgotament.
  4. Informar les persones cuidadores dels diferents recursos de suport del seu territori o de les diferents entitats públiques i privades.

Amb aquesta iniciativa, es vol millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores no professionals i de les persones en situació de dependència.

L’Ajuntament i la Diputació de Barcelona són qui organitzen aquest grup, amb la col·laboració de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena.

Below Content Viewlet

Document Actions