Notícies

Navigation Bar

5 dies de vaga a l'ensenyament contra l'avançament de curs: 15, 16, 17, 29 i 30 de març

Els sindicats exigeixen al Departament d'Educació de la Generaliltat que consensuï amb la comunitat educativa el nou calendari escolar

Above Content Body

Content Core

La vaga, anunciada conjuntament pels sindicats USTEC-STEs, UGT, CC.OO, Aspepc-sps, Intersindical, CGT i USOC, és la resposta dels mestres a l'anunci que modificava el calendari escolar i que suposarà començar les classes una setmana abans al mes de setembre.

Entre els arguments dels sindicats destaca que el canvi altera el seu calendari laboral, i que no s'ha consensuat amb els professionals, ni els permetrà preparar les classes del nou curs en condicions. A més, asseguren que si es manté l'inici del curs anunciat per Ensenyament, el 5 de setembre a primària i el 7 a secundària, no començaran el curs.

Els sindicats reclamen també negociar un seguit d'objectius, entre els quals un 6% del PIB en inversió, la reversió de les retallades, el currículum o el decret de plantilles.

7 jornades de vaga al març

Paral·lelament a aquests dies de vaga anunciats, durant el mes de març també hi haurà jornada de vaga feminista el dia 8, Dia de la Dona, i també el dia 23, en què hi ha convocada una vaga en defensa de la immersió lingüística i en contra del 25% de castellà a les aules, tot i que aquestes dues jornades de vaga no són de caràcter unitari. En total, doncs, 7 dies de vaga convocats durant aquest mes de març.

Below Content Viewlet

Document Actions