Avisos

Navigation Bar

Actualització sobre l'origen de l'aigua de l'aixeta

Avui el percentatge d’aigua dessalada que se subministraa Premià de Dalt és inferior al 5% del total d’aigua distribuïda.

Above Content Body

Content Core

A partir del dia 2️⃣3️⃣ d'abril, Sant Jordi, es deixarà de subministrar aigua dessalada al nostre poble i l'aigua de boca íntegrament vindrà del Ter. El percentatge d’aigua dessalada 💦 que se subministra actualment a Premià de Dalt és inferior al 5% del total d’aigua distribuïda.

L’Agència Catalana de l'Aigua informa que el funcionament de les dessalinitzadores s’ha reduït notablement per les pluges caigudes i el procés imminent de desgel.

Cal recordar que fa setmanes, i a conseqüència de la situació de sequera a les conques internes dels embassaments, l'aigua de l'aixeta provenia de dessalinitzadora. La situació era temporal, com ens va informar l'ACA, i la qualitat sanitària estava plenament garantida. Concretament, se subministrava el 50% aigua del Ter i 50% aigua de la Planta Dessaladora de Tordera.

Persones veïnes de diverses zones de Premià de Dalt es van posar en contacte amb l'Ajuntament perquè trobaven un gust diferent i de clor a l'aigua de boca. Aquest nou gust tenia a veure amb la nova procedència de l’aigua que es consumia al municipi. Tot i el gust canviant, l'aigua té i tenia totes les garanties sanitàries ja que la que resulta del procés de dessalinització té una qualitat molt elevada i bon gust. Fins i tot es considera que és millor que l'aigua que surt de les depuradores.

Below Content Viewlet

Document Actions