Llocs d’interès, rutes i itineraris

Navigation Bar

Can Figueres

Above Content Body

Content Core

Masia documentada des del segle XIII, formada per diversos cossos de diferent època. Adquirida per l'Ajuntament, va ser convertida en museu l'any 1998. El cos central és el més antic, dels segles XIV-XV. Conserva el portal adovellat i dues notables finestres gòtiques, una finestra coronella i l'altra conopial, amb carasses esculpides. Els cossos laterals, amb porxo i balustrada, són del segle XVIII i XIX.

La masia Can Figueres és una sobria masia medieval que a finals del segle XIX va ser transformada en una luxosa residència per part d'una família d'indians instal·lada al municipi. Actualment acull el Museu, la Biblioteca, l'Escola Municipal de Música, l'Aula Municipal de Dansa, la llar d'entitats i és la seu de l'Associació d'Artistes de Premià de Dalt.

Seguint la moda de l'època, els propietaris van reformar el pati i el van transformar en un jardí de colors problat d'espècies originàries d'Amèrica. Avui, ha esdevingut un jardí mediterrani amb un parc infantil, el parc d'en Patufet, espècies vegetals típicament mediterrànies i un petit riu amb aigua de mina.

L'arbre més destacat dels jardins és, sens dubte, el xiprer de Monterrey que creix junt a l'edifici principal, una espectacular masia que no deixa indiferent ningú. El xiprer és l'exemplar més gros de la seva espècia a Catalunya (7,44 m de perímetre a 1,30 m) tot i que mostra alguns problemes de salut fruit dels efectes d'un llamp i una afectació de paràsits.

L'any 1994, l'Ajuntament de Premià de Dalt va adquirir la masia i la va convertir en la Casa de Cultura del municipi. Avui és la seu del Museu de Premià de Dalt, Escola Municipal de Música, Aula Municipal de Dansa i dels estudis de Premià de Dalt Ràdio.

Below Content Viewlet

Document Actions