NOTES DE PREMSA
Notes de Premsa - Ajuntament - pag. 6370Premià de Dalt s'afegeix a l'aturada de país de dimarts 3 d'octubre
Per a rebutjar l'actuació repressiva i violenta dels cossos de seguretat de l'Estat durant el referèndum d'autodeterminació de Catalunya celebrat ahir 1 d'octubre

Diumenge 1 d'octubre de 2017 ha entrat a formar part de la història de Catalunya per la vergonya d'un Estat espanyol que ha volgut emmudir la societat catalana que pacíficament estava votant malgrat les amenaces i l'estat de setge del Gobierno. La societat catalana ha respost amb el tarannà cívic i serè que la caracteritza.

Davant aquests fets, l´Ajuntament de Premià de Dalt rebutja i condemna enèrgicament les accions violentes i criminals dels cossos de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional Española que han provocat més de 800 persones ferides i han suposat una agressió directa als drets fonamentals del poble català. Alhora, el Consistori manifesta el seu compromís ferm en la defensa dels drets civils i polítics, així com del model de convivència català.

concentracióPremià de Dalt s'afegeix a la crida d'aturada general per aquest dimarts, 3 d'octubre. El Govern municipal s'ha reunit amb els representants dels treballadors públics de l'Ajuntament i han acordat que la institució se sumi a l'aturada general i cívica convocada a tota Catalunya.

Hi haurà serveis mínims que queden restringits a Policia Local i Oficina d'Atenció al Ciutadà. La resta de serveis municipals romandran tancats.

Aquest dilluns a les 12 del migdia han estat molts els veïns i treballadors municipals que s'han concentrat a la plaça de la Fàbrica, davant l'Ajuntament, per manifestar el seu rebuig i condemna a la vulneració de drets i llibertats que ha patit Catalunya aquest 1 d'octubre, durant la celebració del Referèndum d'autodetereminació de Catalunya.

L'alcalde, Josep Triadó, ha llegit el manifest de l'Associació Catalana de municipis i de l'Associació de Municipis per la Independència:

El diumenge 1 d’octubre de 2017 passarà a la història a Catalunya per la vergonya d’un Estat espanyol repressor que ha exercit una dura violència davant d’uns ciutadans absolutament indefensos. Però sobretot restarà en els nostres cors i en la nostra memòria per l’actitud cívica, serena, coratjosa, pacífica i persistent d’uns ciutadans que van sortir a votar i exercir la democràcia malgrat les amenaces i l’estat de setge i por.

Avui sortim al carrer per condemnar de forma enèrgica, alta i clara tota la violència generada per l’Estat espanyol, emparat pel seu Govern, contra veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats que l’únic que volien és decidir i exercir la democràcia. Els més de 800 ferits registrats, dos d’ells en estat molt greu, i les imatges d’agressions, repressió sense contemplacions i violència, no cauran mai en l’oblit. Una actuació dictada per un govern de l’Estat, que n’és el responsable últim, i que n’haurà d’assumir les conseqüències.

Al mateix temps, reconeixem i agraïm profundament l’actitud i el comportament dels més de 2 milions de persones que aquest diumenge es van expressar a les urnes, i una especial menció als qui se’ls va usurpar el vot. La seva valentia, compromís i fortalesa exercint el dret a vot, oposant resistència pacífica, fent costat a la gent que volia votar i no caient en la provocació de les forces de seguretat espanyoles, sota un estat de setge i por, són el reflex d’una societat madura, pacífica i plenament democràtica. Un reconeixement a tots els votants, a tots els voluntaris, i alcaldes i alcaldesses, electes locals i treballadors públics que van fer possible que aquest diumenge es pogués votar.

Avui i aquí exigim i demanem el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional que no pot continuar mirant cap a un altre costat i fent veure que a Catalunya no ha passat res. Les imatges del que ahir vam viure estan a tots els mitjans internacionals i sobre la taula de totes les cancelleries.   Ha quedat clar que els catalans tenim dret a decidir el nostre futur i que l’Estat espanyol ha intentat reprimir, sense èxit, la voluntat del poble català.

Finalment, deixem clar que els municipis catalans i els seus càrrecs electes serem fidels al compromís de la gent i a allò que decideixin les institucions catalanes, Govern català i Parlament de Catalunya.

Ens volien agenollats i ens han trobat drets, ens volien atemorits i ens han trobat valents, ens volien dividits i ens ha trobat units.

Hem votat. Hem dit ben alt al món que la repressió no podrà callar la nostra voluntat. La democràcia sempre guanyarà la violència.

IMATGES DE LA CONCENTRACIÓ

concentració 

concentració

concentració 

cocentració

Informació publicada el 2 d'octubre de 2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter

OFICINES

OAC
Plaça de la Fàbrica, 1
Tel: 93 693 15 15
oac@premiadedalt.cat

Policia Local
Plaça de la Vila, 1
Tel: 93 693 15 00
policia@premiadedalt.cat
Ocupació i Promoció Econòmica
Plaça del Mil.lenari, 5
Tel: 93 693 15 90
ocupacio@premiadedalt.cat
Serveis Socials
Plaça del Mil.lenari, 6
Tel: 93 693 15 91
serveissocials@premiadedalt.cat