NOTES DE PREMSA
Notes de Premsa - Ārea territori - Medi ambient i Sostenibilitat - Recollida selectiva - pag. 6137Dimecres 3 de maig el Conseller Josep Rull posa en marxa un nou sistema de recollida de petits envasos a Premiā de Dalt
7 māquines que lliuren recompenses en dipositar-hi petits envasos de plāstic i alumini

estaciķ de recollida de petits envasosEl Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, posarā en marxa dimecres 3 de maig, a les 11 del matí, aquest nou sistema d’estacions de reciclatge que ha de contribuir en la reducciķ de petits envasos rebutjats a dia d’avui.

Es tracta de māquines pioneres dissenyades per a reciclar, totalment integrades i personalitzables a cārrec de l’empresa catalana “Smart RVM”.

Aquest sistema posa en valor la recollida selectiva ja que promou la recuperaciķ de petits envasos que fins ara es llenįaven a papereres, formant part de la fracciķ resta. Per aquest motiu, les 7 māquines que s’instalˇlaran a Premiā de Dalt es colˇloquen a espais forįa freqüentats prōxims a les escoles i als equipaments esportius:

  • Plaįa de la Fābrica
  • La Poma Bike Park
  • Camp de Futbol Municipal
  • Pavellķ Poliesportiu Municipal
  • Parc Feliciā Xarrié
  • Petanca del barri Santa Anna – Tiķ 
  • Plaįa la Petanca del barri del Remei


La innovaciķ, el reciclatge i l’aspecte social sķn els tres principals valors d’aquest sistema de recollida de petits envasos.

Innovaciķ. El programa es desenvolupa a través d’unes estacions de reciclatge que identifiquen, classifiquen, recolˇlecten i processes envasos buits de begudes.

Reciclatge. Es foments i reforįa la conscičncia ciutadana quant a reciclatge i es redueixen els residus plāstics i metālˇlics tant de la via pública com de les papereres. Per tant, s’optimitzen residus.

Atenciķ social. L’activitat manual es duu a terme amb fundacions i associacions promotores d’inserciķ laboral en sectors susceptibles d’exclusiķ social / famílies vulnerables.

En dipositar els envasos a l’estaciķ de reciclatge, aquesta lliura una recompensa que serā bescanviada per l’entitat premiadora. Per tant, es crea una experičncia positiva per a la persona que fa el gest de reciclar. Les māquines disposen d’una pantalla que serveix de mitjā de publicitat i de guia pels clients i que facilita l’estat i planificaciķ de la recollida dels petits envasos i la gestiķ del programa de punts i promocions.

Amb aquest sistema s’aconsegueix:

  1. Reduir els materials que avui es rebutgen (al terra o a papereres).
  2. Incrementar el valor de l’experičncia del reciclatge reforįant el compromís del veīnat.
  3. Promoure la inserciķ laboral en persones vulnerables amb risc d’exclusiķ social perquč la recollida dels elements reciclats i compactats dins de cada māquina la fan fundacions que tenen cura de colˇlectius desprotegits.

Altres ajuntaments de la comarca del Maresme estan estudiant la possibilitat de posar en marxa als seus municipis aquestes estacions de reciclatge, a partir de l’experičncia de l’Ajuntament de Premiā de Dalt.

Informaciķ publicada el 24 d'abril de 2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter

OFICINES

OAC
Plaįa de la Fābrica, 1
Tel: 93 693 15 15
oac@premiadedalt.cat

Policia Local
Plaįa de la Vila, 1
Tel: 93 693 15 00
policia@premiadedalt.cat
Ocupaciķ i Promociķ Econōmica
Plaįa del Mil.lenari, 5
Tel: 93 693 15 90
ocupacio@premiadedalt.cat
Serveis Socials
Plaįa del Mil.lenari, 6
Tel: 93 693 15 91
serveissocials@premiadedalt.cat