NOTES DE PREMSA
Notes de Premsa - Ārea serveis personals - Salut - pag. 5597La Conselleria de Salut es compromet a augmentar la inversiķ sanitāria al Maresme
Diversos alcaldes, entre ells el de Premiā de Dalt, demanen al govern catalā 10M d'euros d'inversiķ per a l'Hospital de Matarķ
El conseller Comín ha explicat als alcaldes que, grācies a l´esforį que estā realitzant el Servei Catalā de la Salut (CatSalut), s´estā anant més rāpid en l´equilibri pressupostari del que estava previst en el Pla de reequilibri de 2015. En concret, per a l´any 2016, l´augment de contractaciķ d´activitat permetrā tancar l'any amb un dčficit de 650.000 euros, 800.000 euros menys del que preveia el pla de reequilibri. Aquesta evoluciķ positiva en les previsions del dčficit permetran que l´any 2018 s´assoleixi l´equilibri pressupostari sense que, d´altra banda, s´hagi de traslladar provisionalment l´activitat sociosanitāria que acull en aquests moments l´antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. D´aquesta manera, es compleix una mesura llargament demandada per entitats veīnals i associacions de pacients del territori.

Reuniķ a la Conselleria de Salut (11/11/2016)Divendres 11 de novembre, l’alcalde de Premiā de Dalt, Josep Triadķ, junt a altres alcaldes i alcaldesses de l'ārea d'influčncia del Consorci Sanitari del Maresme (CSM), va mantenir una reuniķ amb el Conseller de Salut, Antoni Comín. Els alcaldes van demanar els 10M d'euros que l'auditoria del consorci va considerar com a urgents per a l'Hospital de Matarķ.

El Conseller de Salut va anunciar que preveu que l'any 2018 el Consorci Sanitari del Maresme recuperi l'autonomia de gestiķ sense la necessitat de traslladar provisionalment l'activitat de l'Hospital Sant Jaume. A més, es va comprometre a iniciar al 2018 les obres d'ampliaciķ de la unitat de cirurgia sense ingrés, del bloc quirúrgic i el nou hospital de dia d'oncologia i a retornar, aquest 2016, una part de la paga extra del 2012 als treballadors.
Els representants dels 13 municipis maresmencs van acordar portar en els seus respectius plens mocions per demanar a la Generalitat que compleixi el pla d'inversions al Consorci Sanitari del Maresme.

L'ārea d'influčncia del Consorci Sanitari del Maresme (CSM) inclou els municipis d'Arenys de Mar, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d'Estrac, Dosrius, Matarķ, Ōrrius, Premiā de Dalt, Premiā de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.
Pel que fa a les inversions previstes en el Pla Director de l’Hospital de Matarķ, el Conseller va destacar-ne 4M d’euros destinats a l’ampliaciķ del bloc quirúrgic i de la unitat de cirurgia sense ingrés, el nou hospital de dia oncolōgic i el trasllat de l’ārea de rehabilitaciķ, a partir del 2018.

El conseller va exposar que la salut mental serā una de les ārees prioritāries del Departament durant els propers anys, amb l'impuls d'un nou model comunitari que s'acompanyarā d'importants millores en el pressupost.

CatSalut posarā a disposiciķ del Consorci 10,7 milions d'euros fins l’any 2019 per dur a terme actuacions de reposiciķ d’equipaments que s’han identificat com a prioritāries.

Informaciķ publicada el 14 de novembre de 2016
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter

OFICINES

OAC
Plaįa de la Fābrica, 1
Tel: 93 693 15 15
oac@premiadedalt.cat

Policia Local
Plaįa de la Vila, 1
Tel: 93 693 15 00
policia@premiadedalt.cat
Ocupaciķ i Promociķ Econōmica
Plaįa del Mil.lenari, 5
Tel: 93 693 15 90
ocupacio@premiadedalt.cat
Serveis Socials
Plaįa del Mil.lenari, 6
Tel: 93 693 15 91
serveissocials@premiadedalt.cat