NOTES DE PREMSA
Notes de Premsa - Ārea serveis generals - Gestiķ econōmica - pag. 5542El Ple aprova un pressupost que posa l'accent en les persones
Únicament Crida Premiā de Dalt i Partit Popular voten en contra del pressupost que més diners destina a les famílies

"Posem l'accent en tu", Pressupost 2017Les ajudes a les famílies, la lluita contra la vulnerabilitat i l'exclusiķ social, i les millores a la via pública sķn les accions prioritāries del pressupost municipal 2017 que puja a 10,99 milions d'euros i que es va aprovar en el Ple del passat 17 d'octubre amb 13 vots a favor, de CiU, ERC i PSC, i 4 en contra, de Crida Premiā de Dalt i Partit Popular.

El pressupost s'estructura en cinc āmbits estratčgics:

 1. Lluita contra l’exclusiķ social. Les partides d’atenciķ social augmenten un 10%, l’augment més gran de tota la histōria. Destaca la creaciķ d’un habitatge per a emergčncies socials (desnonaments, etc.).
 2. Més suport a les famílies. Consolidaciķ del transport gratuīt (gent gran, joves, persones discapacitades i bus nit a la zona d’oci de Matarķ els divendres); augment del 30% a Ensenyament per a consolidar el Banc de Llibres als centres públics, augment del 10% a Cultura per tal d’afianįar la programaciķ estable; augment del 24% a Turisme i Comerį per a posar Premiā de Dalt en el mapa; i augment del 4% a Ocupaciķ
 3. Millora de l’espai urbā i l’entorn natural.
 4. Represa econōmica i millora de l’ocupaciķ per a plantar cara a la crisi i generar activitat econōmica.
 5. Transparčncia i govern obert, apostant per l’administraciķ electrōnica.

1.   Quant a l’atenciķ a les persones, destaquen el programes de Benestar Comunitari, Serveis Socials i Promociķ Social, que se situa en els 2,3M euros i que inclou diversos tipus d’ajudes. També es reforcen els serveis a les famílies per a guanyar en benestar i qualitat de vida amb prop de 3,8M d'euros.

En la millora de l’espai urbā i entorn natural, la partida destinada a habitatge i urbanisme és de prop d'1,6 milions d'euros. Aquí s'inclouen projectes urbanístics importants com la pacificaciķ del carrer de la Cisa, la reurbanitzaciķ de carrers de La Floresta, la construcciķ de la sala polivalent/gimnās i reurbanitzaciķ de carrers pendents al barri Santa Anna-Tiķ, i la millora dels carrers al barri del Remei, a prop del cementiri municipal.

Crida Premiā de Dalt i Partit Popular van coincidir votant en contra i assenyalant com a causes del seu sentit de vot negatiu no haver disposat de més temps i no haver pogut participar en l'elaboraciķ del document, i, en el cas de la Crida, pel fet que no eren uns pressupostos participatius. Bernabé Ruffo, portaveu del PP, va criticar durament al govern “pel reg de diner a entitats separatistes i altres com el Centre de Normalitzaciķ Lingüística, l’AMI o Ōmnium Cultural”.

En el torn de rčplica, Alejandro Costa des d’Hisenda va contestar -li que “no podem negociar amb un partit que constantment ens amenaįa pistola en mā de dur-nos als jutjats”. Les intervencions les va tancar l’alcalde, Josep Triadķ, recordant que “a Premiā de Dalt som uns privilegiats. Cada any millorem els serveis sense incrementar impostos”.

Inversionsrecurs grāfic inversions

Les inversions previstes en el Pressupost sķn de 923.576,30€. D'aquestes destaquen:

 • Sala polivalent/gimnās a l'Escola Santa Anna
 • Urbanitzaciķ de carrers
 • Millores a vies urbanes
 • Urbanitzaciķ de carrers a La Floresta
 • Millores a parcs i jardins
 • Reforma de l'habitatge social per a emergčncies
 • Aplicacions d'informātica per a consolidar l'administraciķ electrōnica

El pressupost de 2017 va ser aprovat amb els 10 vots de l'equip de govern (CiU i ERC) i els 3 del Partit Socialista, i malgrat el 4 vots contraris de Crida Premiā de Dalt (2) i Partit Popular (2).

Aprovaciķ de la modificaciķ de les Ordenances Fiscals
En el Ple també es va aprovar la modificaciķ de les Ordenances Fiscals, amb els mateixos 13 vots a favor (CiU, ERC i PSC), en aquest cas 2 abstencions del Partit Popular i els 2 en contra de Crida Premiā de Dalt. La modificaciķ es va fer per adequar-les a la normativa actual. El regidor d’Hisenda va destacar que “la gestiķ eficient dels recursos ens permet rebaixar la cārrega que suposen els impostos per a les butxaques dels veīns”. I va afegir, “en un context on gran part dels consistoris apuja els impostos després de les eleccions, nosaltres els mantenim, i neutralitzem l’IBI per a evitar que les famílies paguin més”. Així ho va corroborar l’alcalde que va dir “quan la majoria apuja un 10% l’IBI, nosaltres l’hem rebaixat fins un 12%”.

Reportatge audiovisual del Pressupost 2017

Informaciķ publicada el 21 d'octubre de 2016
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter

OFICINES

OAC
Plaįa de la Fābrica, 1
Tel: 93 693 15 15
oac@premiadedalt.cat

Policia Local
Plaįa de la Vila, 1
Tel: 93 693 15 00
policia@premiadedalt.cat
Ocupaciķ i Promociķ Econōmica
Plaįa del Mil.lenari, 5
Tel: 93 693 15 90
ocupacio@premiadedalt.cat
Serveis Socials
Plaįa del Mil.lenari, 6
Tel: 93 693 15 91
serveissocials@premiadedalt.cat