Ajuntament de PremiÓ de Dalt    Ajuntament de PremiÓ de Dalt
En cas de veure foc, truqueu de forma immediata a la Policia Local 93 693 15 00 o al 112 (emergŔncies)
Segons informa el departament d'Agricultura de la Generalitat, del 15 de marš al 15 d┤octubre, no es pot fer foc als terrenys forestals sense autoritzaciˇ.

cap foc al boscCap foc al boscEl Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, i Alimentaciˇ informa que queda prohibit encendre foc en terreny forestal a partir d’avui dimecres, dia 15 de marš, i fins al 15 d’octubre. Aquesta prohibiciˇ tÚ com a objectiu prevenir els incendis forestals i estableix que no es pot encendre foc, sigui quina en sigui la finalitat, en els terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta.

No es poden cremar, per tant, restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrÝcoles o de jardineria, ni marges pr˛xims a zones forestals sense una autoritzaciˇ expressa del Departament d’Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les Órees recreatives i d’acampada i en parcelĚles de les urbanitzacions, es podrÓ fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

TambÚ queda prohibit llenšar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena; llanšar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicaciˇ que travessin terrenys forestals.

TambÚ queda prohibit llenšar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llanšar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicaciˇ que travessin terrenys forestals.

Durant el perÝode comprŔs entre el 16 d’octubre i el 14 de marš les persones que tinguin previst fer foc les zones citades no necessiten d'una autoritzaciˇ administrativa per˛ sÝ que ho han de comunicar prŔviament.

La normativa tambÚ preveu, nomÚs per a l’eliminaciˇ de restes vegetals i restes de poda procedents de treballs agrÝcoles (brancatge d’olivera i ametllers, vinya i restes vegetals procedents dels horts... ), la possibilitat de presentar les solĚlicituds als ajuntaments. D’aquesta manera, els pagesos nomÚs han de fer un ˙nic trÓmit al seu ajuntament i s’estalvien desplašaments posteriors a la capital de la comarca.

Informaciˇ publicada el 15 de marš de 2017