NOTES DE PREMSA
Notes de Premsa - Ārea territori - Medi ambient i Sostenibilitat - Prevenciķ d'incendis forestals - pag. 3231Prohibiciķ de fer foc al bosc des d'avui 15 de marį i fins al 15 d'octubre
En cas de veure foc, truqueu de forma immediata a la Policia Local 93 693 15 00 o al 112 (emergčncies)
Segons informa el departament d'Agricultura de la Generalitat, del 15 de marį al 15 d´octubre, no es pot fer foc als terrenys forestals sense autoritzaciķ.

cap foc al boscCap foc al boscEl Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, i Alimentaciķ informa que queda prohibit encendre foc en terreny forestal a partir d’avui dimecres, dia 15 de marį, i fins al 15 d’octubre. Aquesta prohibiciķ té com a objectiu prevenir els incendis forestals i estableix que no es pot encendre foc, sigui quina en sigui la finalitat, en els terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta.

No es poden cremar, per tant, restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges prōxims a zones forestals sense una autoritzaciķ expressa del Departament d’Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les ārees recreatives i d’acampada i en parcelˇles de les urbanitzacions, es podrā fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llenįar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena; llanįar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicaciķ que travessin terrenys forestals.

També queda prohibit llenįar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llanįar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicaciķ que travessin terrenys forestals.

Durant el període comprčs entre el 16 d’octubre i el 14 de marį les persones que tinguin previst fer foc les zones citades no necessiten d'una autoritzaciķ administrativa perō sí que ho han de comunicar prčviament.

La normativa també preveu, només per a l’eliminaciķ de restes vegetals i restes de poda procedents de treballs agrícoles (brancatge d’olivera i ametllers, vinya i restes vegetals procedents dels horts... ), la possibilitat de presentar les solˇlicituds als ajuntaments. D’aquesta manera, els pagesos només han de fer un únic trāmit al seu ajuntament i s’estalvien desplaįaments posteriors a la capital de la comarca.

Informaciķ publicada el 15 de marį de 2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter

OFICINES

OAC
Plaįa de la Fābrica, 1
Tel: 93 693 15 15
oac@premiadedalt.cat

Policia Local
Plaįa de la Vila, 1
Tel: 93 693 15 00
policia@premiadedalt.cat
Ocupaciķ i Promociķ Econōmica
Plaįa del Mil.lenari, 5
Tel: 93 693 15 90
ocupacio@premiadedalt.cat
Serveis Socials
Plaįa del Mil.lenari, 6
Tel: 93 693 15 91
serveissocials@premiadedalt.cat