NOTES DE PREMSA
Notes de Premsa - Alcaldia - pag. 2228Premiā de Dalt, nou municipi que es declara territori catalā lliure

PleEl Ple ordinari que es va celebrar dilluns 10 de setembre va aprovar la declaraciķ municipal d’independčncia de Catalunya amb els vots a favor dels 8 regidors de CiU i els 2 regidors  d’ERC i SI, respectivament. El PSC es va abstenir (5) mentre que els 2 representants del PP van votar en contra.
La mociķ la va presentar ERC i respecte el text inicial, es va suprimir el primer punt dels acords proposats, concretament el que establia que en un termini māxim de dos mesos el Parlament sotmetés a votaciķ la declaraciķ unilateral de sobirania nacional de Catalunya i convoqués un referčndum. Amb aquesta modificaciķ que va proposar CiU es van aconseguir els 8 vots favorables de la federaciķ nacionalista. El PSC es va abstenir i el seu cap, Jaume Cases, va dir que “la independčncia no és la nostra línia perquč ens decantem per un federalisme catalanista perō respectem els grups municipals que la defensen”.

L’alcalde, Joan Baliarda, va comentar que “el PSC i el PP gairebé poden anar de la mā perquč quan el govern central ha estat en mans d’un o altre no s’ha avanįat gens en els drets nacionals, cultura i llengua del nostre país”. Va agrair a ERC que hagués acceptat la supressiķ del termini a quč instava la mociķ explicant que “la qüestiķ de fons és que encetem un camí que serā llarg perō mantindrem fermament l’objectiu al que volem arribar que no és altre que la plena sobirania nacional. Mentre fem el camí, hem de tenir la clau de la caixa. És a dir, la hisenda prōpia”. Per l’alcalde, “l’Estat espanyol ens nega el pa i la sal, per tant no tenim cap altra sortida que la independčncia”.

En base a l’acord subscrit, l’Ajuntament de Premiā de Dalt dķna ple suport a l’Assemblea Nacional Catalana en les diferents accions i estratčgies que realitzi per a la llibertat de Catalunya.

Els antecedents a Premiā de Dalt en el procés de construcciķ nacional

Any 2009

7 de novembre: Suport institucional a la presentaciķ de Premiā de Dalt decideix!
13 de desembre: “Premiā de Dalt decideix” duu a terme la consulta popular sobre la independčncia de Catalunya. El 93% dels votants ho fan a favor.

Any 2011

20 de setembre: Premiā de Dalt, moralment exclōs de la Constituciķn Espaņola per acord de Ple.
10 d'octubre: Premiā de Dalt aprova per Ple adherir-se a l’Associaciķ de Municipis per la Independčncia de Catalunya (AMI).

Any 2012

23 d'abril: Per acord de Ple, Premiā de Dalt queda moralment exclōs del domini de la monarquia espanyola i reprova la conducta del rei arran la cacera d’elefants de Botswana.
8 de juliol: Suport institucional a l’acte de presentaciķ de l’Assemblea Nacional Catalana a la Societat Cultural Sant Jaume.
9 de juliol: El Ple acorda penjar la bandera estelada a la plaįa de la Fābrica, enfront el nou edifici de l’Ajuntament, i hissar-la en la celebraciķ institucional de la Diada al passeig de Can Balet, al costat del monument commemoratiu de l’Onze de Setembre de 1714.
21 de juliol: L’alcalde rep la Marxa cap a la Independčncia i posteriorment trasllada una carta al president de la Generalitat, Artur Mas, perquč faci tot el possible per avanįar en el procés de secessiķ de l’Estat espanyol i en l’organitzaciķ d’una consulta popular sobre la independčncia.

Informaciķ publicada el 13 de setembre de 2012
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter

OFICINES

OAC
Plaįa de la Fābrica, 1
Tel: 93 693 15 15
oac@premiadedalt.cat

Policia Local
Plaįa de la Vila, 1
Tel: 93 693 15 00
policia@premiadedalt.cat
Ocupaciķ i Promociķ Econōmica
Plaįa del Mil.lenari, 5
Tel: 93 693 15 90
ocupacio@premiadedalt.cat
Serveis Socials
Plaįa del Mil.lenari, 6
Tel: 93 693 15 91
serveissocials@premiadedalt.cat