JAZZ EN LA NIT
Imatge Jazz en la Nit

L'esperit

El festival ens transporta tots els divendres de juliol a una experiència única, gairebé màgica, per la sinèrgia que es produeix entre els músics -sempre de primera línia- i l'espai incomparable dels jardins de Can Figueres. Avui, són pocs els músics catalans de jazz que no hagin tocat al pati de Can Figueres o que n'hagin sentit a parlar. Jazz en la Nit és ja un cicle consolidat en el circuit professional del jazz del nostre país. La combinació entre la qualitat innegable dels músics que omplen les programacions i l'extraordinària bellesa del pati de Can Figueres faciliten l'èxit d'aquesta oferta, que comença a ser insubstituïble. L'organització de Jazz en la Nit vol que aquesta proposta sigui una d'aquelles iniciatives que creixen fins a convertir-se en un esdeveniment de referència, no com a conseqüència de la casualitat o de la sort, sinó de la il·lusió i de la tasca ben feta, però sense perdre mai la seva essència.

Concert de gospel          migas

El Festival

El Festival de Jazz de Premià de Dalt, Jazz en la Nit, neix ara farà divuit anys amb la idea de recuperar el jazz com a gènere estable i proposta musical alternativa a la que venia oferint-se al municipi (bàsicament música clàssica a través del Festival de Música del Maresme, organitzat pel Patronat Pro Música, amb seu a Premià de Dalt).

Són pocs els músics de jazz catalans que no hagin tocat al pati de Can Figueres o que n'hagin sentit a parlar. Jazz en la Nit és ja un cicle consolidat en el circuit professional del jazz del nostre país.

Com a tret de sortida gaudirem de la formació més en forma del panorama jazzístic nacional, Andrea Motis i Joan Chamorro Grup, que ja ens van visitar al 2011 i al 2010 amb la Sant Andreu Jazz Band.  Si l´any passat vàrem poder gaudir de les tecles del gran Ignasi Terraza o en Lluís Coloma, enguany ens visita el jove pianista Bernat Font per presentar el seu nou treball discogràfic, 'Out For a While”. Enguany obrim una finestra als estils de Rhythm´n´Blues i el Rock´n´Roll per presentar el concert dels Mambo Jambo. I per concloure l´edició d´enguany del Jazz en la Nit, uns clàssics del jazz català, La Vella Dixieland, amb dos convidats de luxe, el trompetista Josep Maria Farras i la veu de Marian Barahona.

La combinació entre la qualitat innegable dels músics que omplen les programacions i l'extraordinària bellesa del pati de Can Figueres faciliten l'èxit d'aquesta oferta, que comença a ser insubstituïble.
L´organització de Jazz en la Nit vol que aquesta proposta sigui una d´aquelles iniciatives que creixen fins a convertir-se en un esdeveniment de referència, no com a conseqüència de la casualitat o de la sort, sinó de la il·lusió i de la tasca ben feta, però sense perdre mai la seva essència.

Per Esteve Torramilans i Lluís

El festival Jazz en la Nit ens transporta tots els caps de setmana de juliol a una experiència única, gairebé màgica, per la sinergia que es produeix entre els músics- sempre de primera línia- i l´espai incomparable dels jardins de Can Figueres.
El lloc és magnífic, està presidit per un xiprer centenari, majestuós, símbol de l´hospitalitat i la puresa, que ens abraça.

La veritat és que no sabem ben bé per què es produeix aquesta màgia, però els músics son els primers a percebre-la i l´expressen amb els seus instruments i els seus solos. El públic s´encomana ben aviat d´aquesta energia i hi participa activament engrescant els músics perquè donin el millor. I finalment el miracle de la comunió perfecta entre tots.

L´organització pren cura de tots els detalls perquè res destorbi aquest moment: el servei de bar, les taules prop de l´escenari, la decoració de l´espai. Saben que tot ha d´estar a punt pel que passarà i t´acullen amb delit.
El festival ha anat creixent i madurant, ja fa més de deu anys que funciona. La programació és sempre bona, diversa, sorprenent i molt oberta: el jazz pur, el blues i també la fusió amb ritmes llatins o el flamenc, passant per les experiències més innovadores en musica electrònica.

Al juliol, a Premià de Dalt, hi ha nits de trobada, nits d´emoció, nits de complicitat, nits que volem compartir.

Programa Jazz en la Nit 2014

Programa Jazz en la Nit 2014

Fitxer: JAZZ_EN_LA_NIT.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 4,29 MB

 
Dades de l'àmbit

Regidor: Marc Tintoré
Tècnica: Gemma Planas
Telèfon: 93 693 15 15
Contacteu per correu electrònic a la següent adreça
Atenció al públic: de dilluns a divendres, de 9,30 a 14 hores

OFICINES

OAC
Plaça de la Fàbrica, 1
Tel: 93 693 15 15
oac@premiadedalt.cat

Policia Local
Plaça de la Vila, 1
Tel: 93 693 15 00
policia@premiadedalt.cat
Ocupació i Promoció Econòmica
Plaça del Mil.lenari, 5
Tel: 93 693 15 90
ocupacio@premiadedalt.cat
Serveis Socials
Plaça del Mil.lenari, 6
Tel: 93 693 15 91
serveissocials@premiadedalt.cat