Inici > Ārea territori > Medi ambient i Sostenibilitat > Consum i estalvi d'aigua
CONSUM I ESTALVI D'AIGUA

El tipus d'habitatge dominant al nostre municipi, casa aīllada o aparellada, comporta uns elevats consums d'aigua (reg del jardí, piscina) i d'energia (molt volum d'aire per escalfar o refredar). Cal racionalitzar aquest consum d'aigua triant espčcies de plantes adaptades al clima mediterrani pel nostre jardí i instalˇlant regs per goteig. Per altra banda, cal analitzar bé si s'amortitzarā realment amb un ús intens l'elevat cost de construcciķ i manteniment d'una piscina. El consum d'energia es pot reduir en habitatges ben orientats, construīts amb uns bons aīllaments i que tinguin en compte la ventilaciķ. L'ús d'energia solar tčrmica en aquest tipus d'habitatges és una altra opciķ per reduir l'impacte ambiental de l'electricitat i els combustibles fōssils.

L'aigua és un bé escās i per aquest motiu -i tot coincidint amb un període de sequera que va patir Catalunya- des de Premiā de Dalt es segueixen les recomanacions del departament de Medi Ambient i de l'Agčncia Catalana de l'Aigua (ACA) l'Ajuntament va editar un Ban d'Alcaldia des del qual es donen una série de consells per a disminuir el consum d'aigua potable a nivell domčstic, perfectament vigents i aplicables a dia d'avui per a evitar que el dia de demā patim possibles restriccions.

ban_estalvi_aigua

Podeu llegir-ne més detalls en aquest document adjunt.

Fitxer: avis_sobre_estalvi_d_aigua.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pāgines: 1
Mida: 86,14 kB

La Generalitat i l'Agčncia Catalana de l'Aigua també van editar un fulletķ per a conscienciar-nos de com hem d'estalviar aigua. Cliqueu aquí per a descarregar-vos-el.

 
Dades de l'āmbit

Regidor: Antonio Mateos
Tčcnic: Oriol Arderiu
Plaįa de la Fābrica, 1
Telčfon: 93 693 15 15
Contacteu per correu electrōnic a la següent adreįa electrōnica
Horari d'atenciķ al públic: Divendres, amb cita prčvia

OFICINES

OAC
Plaįa de la Fābrica, 1
Tel: 93 693 15 15
oac@premiadedalt.cat

Policia Local
Plaįa de la Vila, 1
Tel: 93 693 15 00
policia@premiadedalt.cat
Ocupaciķ i Promociķ Econōmica
Plaįa del Mil.lenari, 5
Tel: 93 693 15 90
ocupacio@premiadedalt.cat
Serveis Socials
Plaįa del Mil.lenari, 6
Tel: 93 693 15 91
serveissocials@premiadedalt.cat