Inici > Ārea territori > Medi ambient i Sostenibilitat > Animals de companyia
ANIMALS DE COMPANYIA

TINENĮA RESPONSABLE D'ANIMALSPremiā de Dalt és un municipi amb una gran incidčncia d'abandonament de gossos que requereix la presa de mesures informatives i de control per tal de protegir els animals i prevenir accidents. Els gossos, gats i fures han d'inscriure's al Registre municipal d'animals de companyia. A més, els propietaris de gossos de races potencialment perilloses han de tramitar la corresponent Llicčncia administrativa.

Tinenįa responsable

A través d´una campanya, “És a les teves mans”, a cārrec de la dissenyadora local Georgina Coma, es fa difusiķ amb tríptics, cartells i senyals informatius dels drets i deures dels propietaris d´animals de companyia alhora que, com explica el regidor de Via Pública, Antoni Lķpez, “pretenem assolir la sensibilitzaciķ per part dels propietaris sobre el que comporta tenir un animal de companyia, promoure la identificaciķ amb microxip i la inscripciķ al cens municipal,  evitar l´abandonament, així com l´obligaciķ de recollir les defecacions del carrer, un problema aquest que ens afecta a tothom”.

Els propietaris doncs han de saber que han de complir una sčrie de normes i el fet d´incomplir-les causa un perjudici social que pot comportar una sanciķ econōmica d´import variable en funciķ de la seva gravetat, lleu, greu o molt greu. Per a registrar un animal de companyia (gos, gat o fura) s´ha d´anar a l´Oficina d´Atenciķ al Ciutadā. La inscripciķ és gratuīta i cada propietari rebrā en fer-la un paquet de bosses per a recollir les defecacions del seu animal.

És a les teves mans, campanya per a la tinenįa responsable d'animals de companyia

És a les teves mans, campanya per a la tinenįa responsable d'animals de companyia

Fitxer: esalestevesmans_campanyacivisme_animalscompanyia.1.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pāgines: 2
Mida: 961,74 kB

Diferents pipicans i un espai de socialitzaciķ per a gossos

Premiā de Dalt disposa de diferents zones al llarg del terme municipal on dur els gossos a fer les seves necessitats. Els espais, pipicans, els neteja periōdicament la brigada de neteja viāria de la Societat Municipal La Pinassa, i tots ells contenen dispensadors de bosses i contenidors específics on dipositar les defecacions dels animals. A banda, l'Ajuntament també va posar en marxa un espai per promoure la socialitzaciķ dels gossos, el qual es troba a la zona de can Verboom, a tocar de la plaįa Jordi Pujol. Amb un horari limitat, es tracta d'una āmplia superfície amb sorra i vegetaciķ perquč els gossos hi estiguin lliures, sense corretja. Va ser l'escenari d'una exitosa trobada canina de la qual podeu veure les imatges.

Espai de gossos     

Pipicā

Pipicā

Fitxer: senyalitacio_pipica.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pāgines: 1
Mida: 471,34 kB

Normes de la zona d'esbarjo

Normes de la zona d'esbarjo

Fitxer: cartell_gossos.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pāgines: 1
Mida: 323,56 kB


Consulteu en el següent plānol la situaciķ dels pipicans que hi ha a Premiā de Dalt.

Situaciķ actual pipicans

Situaciķ actual pipicans

Fitxer: Situacio_Actual_PIPI_CANS.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pāgines: 1
Mida: 273,72 kB

Ordenanįa reguladora de la tinenįa d'animals de companyia

Des del 6 de juny de 2012, va entrar en vigor aquesta ordenanįa que té per objecte establir les mesures de protecciķ i tinenįa d'animals en la seva convivčncia humana, en el marc establert en la legislaciķ general. Les finalitats d'aquesta ordenanįa sķn:

  • Arribar al māxim nivell de protecciķ i benestar dels animals
  • Garantir una tinenįa responsable i la māxima reducciķ de les pčrdues i abandonament d'animals
  • Fomentar la participaciķ ciutadana a la defensa i la protecciķ dels animals
  • Preservar la salut, tranquilˇlitat i seguretat de les persones.

recordar que, entre d'altres, l'ordenanįa recull l'obligaciķ que tenen les persones propietāries d'animals de companyia d'inscriure els gossos, gats o fures al CENS MUNICIPAL D'ANIMALS DE COMPANYIA en el termini māxim de 3 mesos des del naixement i de 30 dies des de la data d'adquisiciķ o canvi de residčncia de l'animal. És un trāmit GRATUĪT i un requisit imprescindible per participar dels cursos d'obedičncia canina que s'organitzen des de la regidoria de Medi Ambient.

Formulari d'inscripciķ

Formulari d'inscripciķ

Fitxer: formulari_inscripcio_cens_animalscompanyia.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pāgines: 1
Mida: 256,75 kB

A banda, la tinenįa d'aus de corral estā sotmesa a autoritzaciķ municipal i no s'admetrā si aquestes produeixen molčsties al veīnat per soroll o males olors. La cria i venda d'animals, malgrat es faci sense ānim de lucre, estā sotmčs a vist-i-plau municipal i inscripciķ en el Registre de Nuclis Zoolōgics del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. El mateix passa en casos de tinenįa d'animals exōtics.

 
Dades de l'āmbit

Regidor: Antoni Lķpez Gullén
Tčcnic: Oriol Arderiu
Plaįa de la Fābrica, 1
Telčfon: 93 693 15 15
Contacteu per correu electrōnic a la següent adreįa electrōnica
Horari d'atenciķ al públic: Divendres, amb cita prčvia

OFICINES

OAC
Plaįa de la Fābrica, 1
Tel: 93 693 15 15
oac@premiadedalt.cat

Policia Local
Plaįa de la Vila, 1
Tel: 93 693 15 00
policia@premiadedalt.cat
Ocupaciķ i Promociķ Econōmica
Plaįa del Mil.lenari, 5
Tel: 93 693 15 90
ocupacio@premiadedalt.cat
Serveis Socials
Plaįa del Mil.lenari, 6
Tel: 93 693 15 91
serveissocials@premiadedalt.cat