Opinió dels grups municipals

Navigation Bar

Articles d'ERC a La Pinassa

Above Content Body

Content Core

      

 

 

La Pinassa 168 / Maig 2022

 

 Aplec de la Cisa


Volem trencar una certa creença que sembla que deslegitima als d'esquerra de parlar dels fets religiosos en termes positius. Som a les portes de l'Aplec de la Cisa, de fet quan llegireu aquest article ja haurem gaudit d'aquesta diada, i ens agradaria fer-ne una reflexió, que ens permetrà, alhora, aparcar el debat polític que sovint ens separa o confronta.
El substrat religiós és indestriable del fet cultural i identitari de tots els pobles, més enllà de les creences. Però si, a més a més, transcendim el fet religiós d'algunes tradicions com la que avui ens ocupa, no amb voluntat de negar-lo, sinó de veure'l amb una perspectiva suficient que ens permeti encabir-hi tothom, podrem observar en festivitats com l'Aplec de la Cisa, un fonament sentimental que segurament ja pretenia, en origen, donar una major cohesió al grup humà dels pemianencs (de Dalt i de Baix, és clar). Sobretot perquè ens permet sentir que tenim alguna cosa en comú; que ens aglutina com a poble.

A aquest sentiment d'identitat, de poble, capaç d'engegar el motor de les lluites compartides, s'hi pot arribar per diferents camins. Un d'aquests és el religiós que acaba esdevenint tradició i cultura.
La raó de ser del polític, almenys la raó de ser dels d'esquerra de Premià de Dalt, no és la lluita contra un suposat adversari, sinó la voluntat de transformar la societat, per millorar-la, perquè tothom pugui sentir-s'hi més còmode i creure que en forma part de manera plena. Això és més fàcil des de la cohesió. I l'Aplec de la Cisa és un motor més en aquest necessari sentiment de grup. Siau la nostra advocada, Verge Santa de la Cisa.

Facebook EsquerraRepublicanadeCatalunyaPremiàdeDalt – Instagram: erecpremiadedalt Twitter: @ERCPremiadeDalt Web: locals.esquerra.cat/premiadedalt

 

Facebook: esquerra republicana de catalunya premia de dalt / m’estimo premia de dalt

Twitter: @ERCPremiadeDalt

Web: http://locals.esquerra.cat/premiadedalt

Instagram: @ERCpremiadedalt

 

 

Per a consultar altres articles d'opinió del grup, seguiu aquest enllaç

Below Content Viewlet

Document Actions