Opinió dels grups municipals

Navigation Bar

Articles del PSC a La Pinassa

Above Content Body

Content Core

      

La Pinassa 153 / Novembre 2020

 

D’un gran mal en pot sortir algun bé….

És molt atrevit tractar de trobar alguna cosa bona a la pandèmia del covid19 després de l'impacte tan brutal que ha tingut en el món .

No obstant això s'han produït uns efectes que poden ser beneficiosos en un futur: 1.- El sistema de vida que tenim no és sostenible perquè vivim d'esquena a la natura. Els científics ja ho vénen assenyalant  fa anys  i ara ho hem vist d'una manera impactant, perquè ha afectat el món desenvolupat. 2.- La valoració de la importància de la sanitat pública i la necessitat de fer grans inversions per recuperar les grans retallades que han agreujat els efectes de la pandèmia a Espanya. 3.- El descobriment del sector públic des del punt de vista sanitari i des del punt de vista econòmic. L'extraordinària mobilització de fons públics ha evitat  el col·lapse total de l'economia i d’altra banda, pot accelerar el canvi de model econòmic, creant empreses i llocs de treball amb major valor afegit. 4.- L’acceleració de tots els processos tecnològics que farà més eficient  el sector públic, es millorarà la productivitat de les empreses  i beneficiarà  als treballadors i les famílies. El teletreball, les videoconferències i les reunions telemàtiques, han permès avenços en favor d'una menor mobilitat i una major participació ciutadana.

Malgrat aquests possibles beneficis, hi ha el risc que es mantingui la desigualtat entre països i, dins dels països, entre les classes més desfavorides. És un repte a què estem tots convocats.

 

facebook: Socialistes Premià de Dalt / IG: @pscpremiadedalt / Twitter: PSC premià de Dalt

Per a consultar altres articles d'opinió del grup, seguiu aquest enllaç

 

Below Content Viewlet

Document Actions